#poszt

15 / 15 db bejegyzés — 1. oldal

Vitaminbombák a kamrából

Vitaminbombák a kamrából

Az őszi-téli hónapokban gyakran küzdünk a vitaminhiánnyal, pedig kamránk polcain ott sorakoznak a megoldások. Fermentált finomságok, gondosan szárított gyümölcsök és az ablakpárkányon nevelt friss csírák – mind természetes vitaminbombák, amelyek segítenek átvészelni a hideg időszakot. Nagyanyáink jól ismerték ezeket a praktikákat, mi pedig most újra felfedezhetjük őket, ráadásul a modern tudomány már azt is pontosan megmondja, miért olyan értékesek ezek a hagyományos módszerek.

Ezeket SOHA ne tedd a komposztba!

Ezeket SOHA ne tedd a komposztba!

A kertből származó hulladékkal, gyümölcsök és zöldségek maradványaival és szinten bármilyen szerves anyaggal feltölthetjük a komposztládánkat, amit egyébként a szemétbe tennénk. Vannak azonban olyan dolgok, amiknek a komposztálását mindenképpen el kell kerülnünk. Nézzük, melyek ezek:

Tavaszi méregtelenítő céklasaláta

Tavaszi méregtelenítő céklasaláta

A cékla méregtelenítő hatását már évezredek óta ismerjük, és ennek a zöldségnek a fogyasztása számos egészségügyi előnnyel járhat. A cékla méregtelenítő képességét a benne található természetes vegyületeknek és antioxidánsoknak köszönheti.

Tudod miért annyira egészséges a savanyú káposzta? Nemcsak a C-vitamin miatt!

Tudod miért annyira egészséges a savanyú káposzta? Nemcsak a C-vitamin miatt!

A savanyú káposzta hagyományosan elkészített étel, amely valamikor a legegészségesebb táplálékot jelentette a hideg, hosszú téli hónapok alatt. Őseink a savanyú káposztával tartották egészségesen a családjukat az év nedves és hideg hónapjaiban. A tápanyagokban gazdag savanyúság fejes káposztából készül só hozzáadásával, tejsavas erjesztéssel és akár áprilisig is eltartható.

  • «
  • 1