#kék

9 / 9 db bejegyzés — 1. oldal

Gyermekkori elhízás - miért nem látjuk a valóságot?

Gyermekkori elhízás - miért nem látjuk a valóságot?

Szembenézni a gyermekkori elhízással sokszor ijesztőbb, mint hinnénk. Az adatok nem hazudnak, egyre több kisgyerek küzd túlsúllyal, és ez a tendencia aggasztó. Egyes országokban már az iskolai szűrővizsgálatok részeként tájékoztatják a szülőket a gyermekük testsúlyáról, és persze a túlzott testzsírral járó egészségügyi kockázatokról.

Ezeket biztosan nem tudtad a csalánról!

Ezeket biztosan nem tudtad a csalánról!

A csalán legtöbbünk számára kellemetlen gyom, amely csípős érintéséről ismert. Pedig ez a szerény növény évezredek óta szolgálja az emberiséget számtalan módon, a gyógyászattól a textilgyártásig. Bár a csalánteát és csalánlevest sokan ismerik, e sokrétű növény számos meglepő tulajdonsága és felhasználási módja még a természetkedvelők előtt is rejtve maradhat. Fedezzük fel együtt a csalán kevésbé ismert, de annál izgalmasabb oldalát!

Így öregíti meg a bőrödet a cukor

Így öregíti meg a bőrödet a cukor

A cukorfogyasztás és a bőröregedés kapcsolata az utóbbi években a bőrápolás egyik legforróbb témájává vált. Az, hogy mit eszünk, nem csak belső egészségünkre van hatással - a magas cukortartalmú étrend látható nyomokat hagy a bőrünkön is, felgyorsítva az öregedési folyamatokat.

A nagyszüleink még tudták! Ezért érdemes szezonálisan étkezni!

A nagyszüleink még tudták! Ezért érdemes szezonálisan étkezni!

Nagyszüleink idejében természetes volt, hogy télen savanyú káposztát és almát ettek, tavasszal medvehagymát gyűjtöttek, nyáron pedig dúskáltak a friss zöldségekben és gyümölcsökben. Ma már január közepén is válogathatunk a import eprek között, és bármikor ehetünk avokádót vagy mangót. De vajon jót tesz-e szervezetünknek ez a bőség?

  • «
  • 1