![Gyűjts diólevelet! Sok betegség esetén használhatjuk eredményesen.](https://online.zoldujsag.hu/storage/cache/cached_image_2336__2024-06_666ae94839b9d.jpg)
Gyűjts diólevelet! Sok betegség esetén használhatjuk eredményesen.
Még mielőtt megérik a dió, érdemes bőséges mennyiséget összegyűjteni a szép, egészséges diólevelekből.
7 / 7 db bejegyzés — 1. oldal
Még mielőtt megérik a dió, érdemes bőséges mennyiséget összegyűjteni a szép, egészséges diólevelekből.
Jól teszik a késő 50-es és a kora 60-as éveikben levő hölgyek, ha esznek ebből az ízletes rágcsálnivalóból: a dió fogyasztása heti kétszer egészséges öregedéshez vezet – állítják a kutatók.
A dió permetezés nélkül már nem terem. Egyre reménytelenebb felvenni a harcot a dióburok-fúróléggyel. De itt az új alternatíva, a pekándió, amelynek nincs kártevője. Hazai körülmények között is remekül megél, a gyümölcse talán még ízletesebb a dióénál.
A zöld dió befőtt valamikor még dédanyáink korában egy mindennapos csemege volt. Szinte minden ház udvarán, vagy éppen a porta előtt volt legalább egy szép termetes diófa, amelyről ilyenkor június elején-közepén szüreteltek egy kevéske zöld diót, hogy abból zölddió-befőttet, zölddió-pálinkát, vagy éppen zölddió-likőrt készítsenek.
Egyre több kiskert tulajdonos tapasztalja az aggasztó jelenséget, amely nem csak a diófát, de az eperfákat, gesztenyefákat is érinti. A legnagyobb pusztítást azonban a szeretve dédelgetett diófákon okoz ez a betegség.
A magyar háztartások zömében jó ideje egyeduralkodó zsiradék féle a napraforgó étolaj, de a gasztronómia iránt érdeklődő háziasszonyok és házigazdák egyre inkább kezdik felfedezni maguknak a más olajos magvakból nyert olajféleségeket.