Hozzávalók:

20 db zöld dió
1 liter pálinka (vagy vodka)
50 dkg cukor
2,5 dl víz
1 darab fahéj
3 darab szegfűszeg
1 narancs reszelt héja
1 darab vaníliarúd kikapart magjai

Elkészítés:

Vágjuk négyfelé a zöld diókat. Tegyük egy széles szájú üvegbe, majd öntsük rá a pálinkát.

Az üveget zárjuk le 2 hétre. Napos, meleg helyen tartsuk!

Ha letelt az idő szűrjük le, és töltsük üvegekbe.
A cukrot a vízben főzzünk sziruppá, hűtsük le. Adjuk hozzá a fűszereket (ízlés szerint!). Öntsük bele a pálinkába, és kész! Már kóstolgathatjuk is!

TIPP:  A leszűrt diót felönthetjük egy kevés borral, és így vermutot készíthetünk.