Hozzávalók:
20 db zöld dió
1 liter pálinka (vagy vodka)
50 dkg cukor
2,5 dl víz
1 darab fahéj
3 darab szegfűszeg
1 narancs reszelt héja
1 darab vaníliarúd kikapart magjai
Elkészítés:
Vágjuk négyfelé a zöld diókat. Tegyük egy széles szájú üvegbe, majd öntsük rá a pálinkát.
Az üveget zárjuk le 2 hétre. Napos, meleg helyen tartsuk!
Ha letelt az idő szűrjük le, és töltsük üvegekbe.
A cukrot a vízben főzzünk sziruppá, hűtsük le. Adjuk hozzá a fűszereket (ízlés szerint!). Öntsük bele a pálinkába, és kész! Már kóstolgathatjuk is!
TIPP: A leszűrt diót felönthetjük egy kevés borral, és így vermutot készíthetünk.