A házi kedvencek szőrének és bőrének is jót tesznek a természetes alapanyagú kozmetikumok, ha azokat valóban rájuk szabták. Miért érdemelnének ők kevesebbet? Hiszen a bőrükön keresztül az ő szervezetükbe is könnyedén felszívódhatnak a kemikáliák, mérgező anyagok, és igen, ők is lehetnek allergiásak. A Napvirág Manufaktúra éppen ezért az állatok (elsősorban kutyák, macskák, de a lovak számára is tökéletes választás lehet) igényeihez igazodva fejlesztette ki a bőrápoló, tisztító hatású, kímélő, „Kedvenc” névre hallgató, organikus összetevőkből is álló termékcsaládját.

Egy különleges olaj: a neem

Kétféle szappan érhető el a Napvirág Manufaktúra webshopjában, melyek összetételükben nem, csak kinézetükben különböznek. Az egyik egy nagyobb szappan, mely a belefűzött zsineg segítségével a csuklóra illeszthető, így egy pillanatra sem kell elengednünk a kis kedvencet fürdetés közben, és a szappan sem eshet ki a kezünkből. A másik egy tenyérbe jól passzoló, mancs alakú szappan, mely nem csak kedves, de hasznos ajándék is egyben. Ami pedig a szappanok összetételét illeti, mindkettő tartalmaz kókuszolajat, mely erőteljesen habzik, és nagyszerűen tisztít, miközben puhává és csillogóvá varázsolja a szőrt. Különleges összetevője ezeknek a szappanoknak a jellegzetes illatú neem olaj, mely egy fantasztikus fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő olaj, s legfőbb tulajdonsága, hogy parazitaölő hatással is bír. Az ilang-ilang bódító virágaiból kinyert finom illóolaj pedig csillogóvá és finom illatúvá teszi a bundát. A szappanok használata egyszerű, hiszen a benedvesített bőrfelületet vagy szőrt habosodásig mossuk, majd bő vízzel leöblítjük. Fontos tudnunk, hogy a szupermarketekben, állatkereskedésekben kapható átlagos kutyasamponok esetében sokkal több víz szükséges a bundából való kimosáshoz, mintha természetes növényi alapanyagú szappant használnánk. Így azoknak a kedvenceknek, akik nem szeretnek sokáig a zuhany alatt állni, könnyebb a dolguk, ha a gazdájuk vegyszermentes, az állatok szőréhez, bundájához kifejlesztett natúr szappant használ, mint amilyen a Napvirág Kedvenc szappanjai.

Nyáron is szükséges az ápolás

Mivel négylábú barátaink mancsai közvetlenül és állandóan érintkezésben állnak a talajjal, így azok gyakran sérülhetnek, kirepedezhetnek, és sebesek is lehetnek. Minél több időt töltenek el változatos terepen, akár télen, akár nyáron, a kutyák mancsainak belső párnái, körmeik is ki vannak téve a domborzati viszonyoknak, az időjárás változásainak egyaránt - forró, meleg felületek nyáron, havas, jeges talaj télen. Éppen ezért érthető, ha a mancsok is ápolásra szorulnak, akár azért, mert felsértette azokat a talaj, és hámosításra, gyulladáscsökkentésre van szükség, akár azért, hogy megelőzésképpen ellenállóbbak legyenek, hidratáltan egészségesek maradhassanak.
A Napvirág Manufaktúra kifejezetten kutyák és macskák mancsainak ápolására kifejlesztett terméke a Mancs krém olyan organikus összetevőkből áll, mint a shea vaj, és a körömvirág olaj. Az előbbi adja a krém alapját, mely gazdag A- és E-vitaminban, erős gyulladáscsökkentő hatással bír, és erős hidratáló, ápoló összetevő, a körömvirág olaja pedig egy regeneráló, sebgyógyító olaj, melynek a bőrre gyakorolt jótékony hatása köztudott. Érdemes a nyári időszakban is hetente, kéthetente egyszer bekenni kedvencünk tiszta, száraz mancsait ezzel a krémmel, hogy sokáig egészséges, és hidratált maradhasson minden mancs. Hiszen csak az az állat szaladgálhat boldogan és önfeledten, akinek a mancsai egészségesek.
 

Látogasson el környezetkímélő,
csomagolásmentes webáruházunkba!
www.napviragszappan.hu