A legtöbb növényi olaj egyben az epehólyagot is támogatja. A tökmagolaj  a prosztata, a dióolaj az agyműködést is segíti. Ezekből 3-5 ml lenne az ideális mennyiség. Az olajivást az ajurvéda a régi indiai gyógymód is javasolja. Az olajjal történő gargarizálás, torok öblögetés is régi bevált terápiás mód.
Azonban az olajat a legtöbb ember ivásra alkalmatlannak, gusztustalannak tartja, és nem is tudja meginni. A gyógyszergyártók ezért kapszulákba töltve hozzák forgalomba ezeket, magas áron. A kapszulázott mennyiség viszont csak töredéke a szervezet igényének.

Mi a megoldás?

Készítsünk olajemulziót otthon olcsón gyorsan frissen! Egy finom jó ízű elixírt, erőt, egészséget adó italt, mely egyéni ízlés szerint ízesíthető.
Keressünk egy jól zárható, széles szájú üveget: ez lesz a rázóüveg! Tegyünk bele 3-5 cl általunk kiválasztott növényi olajat, majd kétszer annyi friss tejet, egy kis kanál mézet és 3dl vizet. Jól összerázva tejfehér színű italt kapunk. Este kell meginni, mert az epe aktív időszaka 11 és éjjel 1 óra között van. Az így elkészített olajemulziót minden esetben frissen kell fogyasztani, tej tartalma miatt nem célszerű sokáig tárolni.