A legtöbb kereskedelemben kapható légfrissítő káros mind az egészségünkre, mind a környezetünkre, ráadásul csak elfedik a rossz szagokat, nem szüntetik meg. Vannak azonban természetes módok is, ahogyan eltávolíthatjuk a rossz szagokat az otthonunkból. A zseléállagú légfrissítő hosszú ideig megőrzi az illatát, és nagyon egyszerű elkészíteni.

Hozzávalók:

– 4 ek zselatin
– 2 dl víz
– 2 ek gyümölcslé, szörp  vagy bármilyen ételszínezékből pár csepp, de akár ezt ki is hagyhatod
– illóolajok
– kis üveg edények
– szárított virágok, fűszernövények vagy potpourri (díszítéshez)

Elkészítése:

A zselatint forrald fel a vízben, add hozzá a választott színező anyagot, ha nem víztiszta zselét szeretnél, majd töltsd át az üvegedényekbe és hagyd kicsit hűlni.
Mielőtt teljesen megkötne, add hozzá az illóolajat, és a dekorációkat a virágot fűszereket vagy a potpourrit. (Ha sűrűbb állagú illatosítót szeretnél, akkor növeld a zselatin mennyiségét.) Legalább 15 csepp illóolajat célszerű 1 dl zseléhez adni, a mennyiség természetesen tetszés szerint növelhető.


Az illatos zselatinba bármilyen más díszítőelemet is beletehetsz, akár gyöngyöket, fahéj rudacskákat, szegfűszeget, fűszereket, apró üveggolyókat, ami csak eszedbe jut, de önmagában a színes zselé is nagyon mutatós!

Tipp: Én csavaros tetejű üvegedényeket használok, a tetejüket pár helyen kilyukasztom, így kevésbé intenzív az illat, viszont sokkal tovább tart!