Amíg fiatalok voltunk és egészségesek, addig el sem tudtuk képzelni, sőt kétkedve fogadtuk idősebb hozzátartozóink, barátaink figyelmeztető szavait: „majd megtudod te is, ha annyi idős leszel, mint én!” „Ha nem vigyázol magadra, neked is fájni fog!” „Tudod mit, beszéljünk majd erről 20 év múlva!” Ilyen és sok hasonló mondatot engedtünk el a fülünk mellett, majd éltük tovább a mindennapok egészségtelen életét. Aztán egyszer csak eljött a sokszor emlegetett „20 év múlva”, és sajnos vele együtt az addig elképzelhetetlen problémák is. Derék-, gerincfájdalmak, lábpanaszok és még sorolhatnánk. Elrohanunk az orvoshoz, bekapkodunk egy-két „színes bogyót”, ami talán csökkenti a tüneteket, de a kialakult gondjainkat csak átmenetileg oldja meg.

Gyakran fáj a lába? Egy ideje már nem tud úgy járni, mint régen? Néha azt érzi, hogy kibírhatatlan a hátfájása? Miért szenved, ha nem muszáj?

Létezik egy új módszer, ami segíthet talpra állni!


Ezzel az új módszerrel: a Hőtérképes talp- és lábvizsgálattal diagnosztizálhatóak olyan korábban nem, vagy csak nehezen felismerhető lábbetegségek, melyeknek gyógyításával viszonylag rövid idő alatt talpra állíthatók még olyan páciensek is, akik már korábban beletörődtek beteg végtagjaik miatti mozgáskorlátozottságukba! A Hőtérképes talp- és lábvizsgálat eredményei számtalan esetben azt mutatják, hogy mindössze egy ORMOS® talpbetét időszakos, vagy szükség esetén állandó viselése elegendő lenne, és máris megszűnnének a „mindennapi gyötrelmek”! Ezeknek a különleges talpbetéteknek az elkészítését egy kétlépcsős diagnosztikai eljárás teszi lehetővé: a Hőtérképes talp- és lábvizsgálat.
Ennek során a NASA által kifejlesztett hőkamera segítségével felvételeket készítenek a testünk járásért, illetve bizonyos mozgási funkciókért felelős részeiről. Első lépésben a kamera „tetőtől-talpig” végigpásztázza a gerincoszlop teljes hosszát, a lábakat, majd a talp alapos feltérképezése következik. Második lépésben nyomásmérő platform segítségével vizsgálják tovább a talpat. Ebben az esetben a diagnoszta több lehetséges vizsgálati protokollból választhat a páciens részére. Álló helyzetben, és ha szükséges járás közben is történhet az állapotfelmérés. A vizsgálati eljárás a vizsgált személyre szabottan történik! A hőtérképes vizsgálattal a test funkcionális, a nyomásmérő platform segítségével pedig a statikai problémáit térképezik fel. A készülékek által mutatott színképek elemzéséből kiderülhetnek egyrészt a láb-, hát-, gerincbántalmak, valamint az, hogy mely talppontok voltak felelősek ezek kialakulásáért.

Mi ebben az újdonság?


Egyrészt az, hogy ez a vizsgálati módszer több mint egy egyszerű számítógépes talpnyomás-mérős vizsgálat, hiszen a gerinc és a lábak egyedi HŐTÉRKÉPES vizsgálata ebben az esetben fontosabb szerepet kap, mint maga a talp hagyományos vizsgálata.
Továbbá a Hőtérképes talp- és lábvizsgálat során korábban fel nem ismert betegségek is sok esetben diagnosztizálhatóvá, és ami ennél is fontosabb: GYÓGYÍTHATÓVÁ válhatnak!
A Hőtérképes talp- és lábvizsgálat eredményei alapján mindenki számára elkészíthető az ún. egyedi ORMOS® talpbetétje, mely által a teste újra egyensúlyba kerül, vagyis a páciens valóban a gerincének és a lábának egyaránt megfelelő talpbetétet fogja viselni. A keskeny lábtól a széles lábig különböző típusú talpbetétek megrendelésére van lehetőség, melyeket természetesen a páciens által használt lábbeli figyelembevételével készítünk el! Rendszeres testmozgás esetén is ajánlható a talpbetét, hogy viselője kizárólag a sport előnyeit és egészséges oldalát élvezhesse.

Bejelentkezés, további információ:
ORMOS INTÉZET
(06-1) 295-5963, (06-70) 558-9940,
(06-30) 626-9510
www.ormosintezet.hu
Cím: 1184. Budapest, Hengersor u 73.

Egészségpénztári tagság esetén a számla utólag elszámolható az intézetünkkel szerződött egészségpénztáraknál. Üdülési csekket is elfogadunk!