Ebben a tesztben nem a megfigyelőképességen van a hangsúly. Igazából most nincs helyes és hibás válasz.  Attól függően, hogy hány arcot sikerül fél perc alatt azonosítunk, az aktuális lelkiállapotunkra lehet következtetni.


Az Ukrán festő, Oleg Shuplyak festményein optikai illúziót használ. Csak hosszas szemlélődés után derül fény minden egyes részletre. Épen ezért használják előszeretettel a pszichológusok arra, hogy felszínre hozzák velük tudatalattink rejtett titkait.

3-5 arc:
Kissé fásult vagy, és beletörődött. Nem érzed értelmét a további küzdelemnek, ezért elfogadod a dolgokat úgy, ahogy mostanában jönnek. Úgy véled eleget harcoltál már, még sincs eredménye, most már másokon van a sor. Szánj magadra egy kis időd, pihenj és töltődj fel, és máris rózsásabban fogod látni a jövőt.

6-10 arc:
Bár elég sok terved és számításod bejön mégsem vagy teljesen elégedett. A dolgok haladhatnának jobban is szerinted. Még van benned energia, de rád férne némi segítség is, mert úgy érzed, egyedül kell minden apró-cseprő problémával megküzdened. Ahhoz, hogy ne fásulj bele a mindennapokba és továbbra is sikeres legyél, szükséged van környezeted támogatására.

11-15 arc:
Nagyon jó formában vagy mostanában, mind testileg, mind lelkileg. Tudod, hogy itt az ideje előmozdítani a dolgokat. Lelkesedésed kihat a környezetedre is, ezért nem vagy egyedül a tervek megvalósításában. Vigyáznod kell azonban, mert mások könnyen kihasználhatják, hogy ennyi energiád van, és azon kapod magadat, hogy mások céljaiért küzdesz a sajátjaid helyett

16-nál több:
Kissé túlvállaltad magad, és ez kezdi éreztetni hatását. Mivel senkinek sem tudsz nemet mondani, minden a te nyakadba szakadt. Rosszul és keveset alszol, gyakran idegeskedsz feleslegesen. Hidd el, nem neked kell mindenki keresztjét hordozni, próbálj meg a saját életedre koncentrálni, ahelyett, hogy mások útját egyengetnéd, és máris felszabadultabb leszel.