Az őszi időszakban nem csak a hűvös, szeles időjárás kedvez a fülbetegségek kialakulásának, de az óvodai, iskolai úszástanfolyamok, sőt, a nem megfelelő fültisztítás is ideális feltételeket biztosít a kórokozók számára. A klóros uszodai víz hallójárat gyulladást okozhat. Ennek oka, hogy huzamosabb idő elteltével, a klór hatására a vízben a fül érzékenyebb bőrrétege felázik, begyullad és megduzzad. Védekező ereje csökken, így a behatoló baktériumok előtt szabaddá válik az út.

Legfontosabb a megelőzés! Ha minden óvintézkedés ellenére mégis megbetegszünk: influenzára, légúti megbetegedések kiegészítő kezelésére a kamilla hatóanyaggal ellátott Maya fülgyertya használatát ajánljuk.

Nátha, meghűlés esetén kiegészítő kezelésként az eukaliptusz hatóanyaggal ellátott fülgyertya használata ajánlott, kitűnő légzéskönnyítő, csíraölő és fertőtlenítő hatása miatt. Elég néhány percet a hideg időben tartózkodni és máris kész a megfázás. Mikor még nem jelentek meg a tünetek, de már érezzük, hogy nem vagyunk teljesen jól, akkor érdemes használni a kamillás vagy eukaliptuszos gyertyát, kiegészítve minél több csipkebogyó vagy hársfateával, és ha szükséges, akkor forró rozmaringos lábfürdővel. Ha megfáztunk vagy elkaptunk valamit, szinte biztos, hogy a torkunk is megfájdul. Erre legjobb a levendula vagy zsálya felhasználásával készített fülgyertya, kiegészítésnek pedig méz, ami megnyugtatja a torkot.

A Maya Fülgyertya jótékony hatásáról már számtalan alkalommal kaptunk visszajelzést. Az eredmények a gyertya hatásmechanizmusának köszönhetőek. Ilyen pl. a kéményhatás, mely a meleg és hideg levegő térfogatsúly-különbségének hatására, a csőszerű gyertya belsejében nyomáscsökkenést okozva, csekély mértékű szívóhatást gyakorol a külső hallójárat sejtjeire, ezáltal a fülben vérbőség alakul ki, nő a véráramlás sebessége. Ez egyértelműen - mint egy kímélő masszírozás - frissítő, élénkítő, pezsdítő hatást vált ki.
A gyertya másik fő hatása a meleg, melynek hatására a termékben felhasznált illóolaj intenzív párolgásba kezd és a csőtestben uralkodó turbulens légmozgás következtében a fülben kifejti az orvostudomány által is ismert, kimutatott hatását. Ez a hatás kímélő és intenzív! Az égés során párolgó hatóanyag - mintegy szárazgőzként - a hő következtében intenzíven, és egyenletesen fejti ki jótékony hatását.

Maya Fülgyertya a következő betegségek kezelésére alkalmas: fül keringési zavara, fül, homlok- és arcüregek gyulladása, halláscsökkenés, fejfájás, migrén, megfázás, stressz, idegesség. Jótékony hatásai: Csökkenhet a fül és a melléküregek nyomása, javíthatja a hallást, segíthet a fülzsír természetes kiürülésében, javíthatja az egyensúly-problémákat, segíthet megszüntetni a fülcsengést, enyhítheti a viszketést, segíthet fülfertőzések, gyulladások legyőzésében, enyhítheti a füllel kapcsolatos fejfájást, általános nyugtató, relaxáló hatással bír.
Javasoljuk: Szinte bárkinek, aki - sokat dolgozik a szabadban, poros környezetben tartózkodik, vízi sportokat űz, krónikus fülbetegségekben szenved, allergiás, eldugult a füle, melléküreg-gyulladásban szenved, túlzott fülzsír-termeléstől szenved.
Maya Testgyertya: a test felületére helyezve reumatikus gócok, gyulladások, menstruációs fájdalmak, hólyaghurut, görcsös hasi fájdalmak kezelésére használható.

Az, hogy a gyertya belsejében az égés utáni maradék a gyertya által kihozott fülzsír lenne - tévhit, bár egyértelmű, hogy a hőhatásra a fülzsír egy része már az égés során szublimáció útján kijut a fülből. A fülgyertya képes fellazítani a fülzsírt és hozzájárul a fül higiéniájához, egészségéhez. A gézben található maradék csupán azt jelzi, hogy a kezelt területen probléma van, a kezelést folytatni kell mindaddig, míg a gézben, csak liszthez hasonló anyagot találunk.

Használata nem helyettesíti a szakorvosi kezelést!
Tilos! Perforált dobhártya esetén, illetve ha a páciens a gyertya anyagára, vagy a benne lévő hatóanyagra allergiás.
ORIGO STUDIO Kkt.
6000 Kecskemét Belső- szegedi u.27. Tel: 76/505-764
www.mayafulgyertya.hu