Mivel a tojáshéj biológiailag lebomlik, kiváló palántanevelő pohár válik belőle, amely nem hagy maga után felesleges hulladékot. A mélyebb héjakat válogassuk ki, ezekből lesz a legjobb csíráztató. A héjakat célszerű sterilizálnunk úgy, hogy vízben felforraljuk azokat vagy 30 percre 200 fokra felhevített sütőbe tesszük. (Ha csirkesütés után a még forró sütőbe tesszük a tojáshéjakat, energiát takaríthatunk meg.
Ezután egy szöggel vagy árral fúrjunk egy kis lyukat a tojáshéj aljába, amelyen keresztül távozni tud a felesleges öntözővíz. Töltsük fel a héjat ültetőkeverékkel. Ebbe helyezzünk el egy két magot, ami lehet virágmag, vagy bármilyen zöldség, akár paradicsom, paprika mag is, majd öntözzük meg. Napos helyen tartva várjuk meg, míg növénykéink megerősödnek, persze közben rendszeresen ellenőrizzük, nehogy kiszáradjanak.
A kis növényeket ezután tojáshéjastól kiültethetjük a kertbe vagy virágládákba, mert a tojáshéj sokáig biztosítani fogja számára a fejlődéshez szükséges tápanyagot!