Szemléletváltásról beszélünk, ahol a cél az, hogy megváltoztassuk a gondolkodásunkat elsősorban a szeméttel és a műanyag felhasználással kapcsolatosan, ezzel támogatva bolygónk megóvását. Ez egyben a mindennapi költségeinket is csökkenti, annak ellenére, hogy sokan pont az ellenkezőjét gondolják.

Mi az oka ennek a tévhitnek? Például az, hogy a gazdaságosság sokszor azt is jelentheti, hogy nagyobb kiszerelésű terméket vásárolunk, aminek egyösszegű kifizetése elsőre soknak hangzik, de ha ezt az összeget lebontjuk hónapokra vagy egyszeri felhasználásra, sokkal kevesebb költséget jelent számunkra. Sőt, ha olyan terméket vásárolunk, ami utántölthető, akkor még tovább csökkentjük a kiadásainkat illetve kevesebb szemetet is gyártunk, ezzel is csökkentve a környezetünket megterhelő nem lebomló anyagok felhasználását (pl. a műanyag).

Vegyszer- és műanyagmentesség mellett érdemes odafigyelni arra is, hogy a termék ne legyen állatokon tesztelve. Sajnos sok áldozata van az emberiség életvitelének.

Mi van, ha nem csinálom jól? Sokan félnek elkezdeni, mert szeretik tökéletesen csinálni, amit csinálnak, vagy nem tudják, hol kezdjék. Ehhez a felfogáshoz nem a tökéletesség kell, hanem elkötelezettség. Ha tudunk valamin változtatni, akkor tegyük is meg! Minden apró környezetkímélő változtatást meghálál ezt a gyönyörű bolygó.
 

Sok dolgot tehetünk, sok területen hozhatunk változást.  Itt van néhány ötlet a teljesség igénye nélkül:

• vegyszermentes mosószerrek, újratölthető mosótojás,

• bambusz törlőkendő, mely teljes mértékben helyettesíti a papír törlőkendőt és még mosható is,

• mosható arctisztító párna, -tisztasági betét, -popsitörlő,

• pamut/vászon bevásárló szatyrok, zsákok, műanyag helyett

  • vegyszermentes kozmetikai és higiéniai termékek,

műanyagmentes csomagolóanyagok, újrahasznosított vagy alumínium dobozok.

Sok ember kis tette nagy eredményeket hoz!

Minél többen tekintjük küldetésünknek ezt az életvitelt, és kezdünk el ennek megfelelően gondolkodni és élni, úgy csökkenni fog a földünket szennyező anyagok mennyisége. A gyártóknak nem fogja megérni a káros anyagokat/termékeket gyártani, mert nem lesz rá kereslet. Ezzel párhuzamosan, ha a kereslet megnő a műanyagmentes vagy újrahasznosított illetve vegyszermentes termékek iránt, akkor a gyártók át fognak állni olyan termékek gyártására.

Mi irányítjuk a gyártókat azzal, hogy mit vásárolunk. Csak együtt változtathatjuk meg a jövőt.

Elkezdeni talán nehéz, de utána elárasztanak az ötletek. A mi webáruházunk is ehhez igyekszik segítséget nyújtani. Termékpalettánk királya (vagy királynője) az Ecoegg Mosótojás, mely legfőbb jellemzője, hogy vegyszermentes, környezetbarát és rendkívül pénztárcakímélő. Többszörösen kitüntetett, díjnyertes termék. Akár a mosótojásra való átállás is lehet az első lépés.

Maga a tojás újrahasznosított anyagokból készült. Ami benne van, az két különböző típusú golyócska, melyből az egyik egy szürke színű (tourmaline) ásványi golyó, mely segíti a mosógolyócskák munkáját, a másik pedig maga a természetes alapú mosószer. Ezen golyócskák együttes munkája által lesznek szép tiszták a ruháink, illetve mivel természetes vízlágyító hatásuk is van, így az adalékok használatát is mellőzhetjük. A mosótojást nem tesztelték állatokon, kiválóan alkalmas érzékeny bőrűeknek, ekcémásoknak vagy babaruhák mosásához is. Különböző kiszerelésben kapható, így akár egy vegyszermentes mosás kevesebb, mint 14 Ft-ba kerülhet. Melyik más mosószer tudja ezt megadni nekünk?

Több információért látogass el webáruházunkba, vagy keress bátran bennünket  az alábbi elérhetőségeink valamelyikén.

www.ecohaztartas.hu,

hello@ecohaztartas.hu.

30/70 384-5061,

FB/Instagram: ecoháztartás