A B-vitaminok szervezetünk energia-felszabadító folyamataira hatnak. Minden sejtünk légzési láncában zajló folyamat életfontosságú eleme a B2-vitamin. Fontos a vörösvérsejtek képzésében és lebontásában, segít a máj méregtelenítő működésében. A kullancs elleni hatásáról vitatkoznak, de ami nem vitás: a szervezetnek nélkülözhetetlen, B-vitamin nélkül nincs élet.

A gyerekek kiegyensúlyozott étrendjét nehéz belőni, mert a csoki könnyen lecsúszik, de a hal és a zöldség már kevésbé. Pedig egy fejlődő idegrendszer számára is legalább olyan fontos a B1-vitamin, mint a felnőtteknek. Nélküle szervezetünk nem lenne képes a szénhidrátok, a cukor vagy a keményítő lebontására, ez pedig végzetes következményekkel járna. Szervezetünk az összes szénhidrátot glükózzá alakítja, ez sejtjeink alapvető energiaforrása: agyunk energiaellátását pedig a glükóz biztosítja.
Magyarán a B1 fenntartja az idegrendszer, az izmok és a szív normális működését. A hiánya is először az idegrendszer működésének zavarában mutatkozik meg. Ennek kezdeti tünetei a fáradékonyság és a koncentrációképesség gyengülése. Az első tünetek enyhébb keringési zavarra emlékeztetnek: bizsergés a karban és a lábban, zsibbadások kínoznak. A láb izomzata egyre gyengébb lesz, végül bénulásra emlékeztető tünetek is jelentkezhetnek. Az ízületek megmerevednek, súlyos ideggyulladások, pszichés zavarok, görcsök lépnek fel, míg végül a keringés összeomlása nyomán beáll a halál.

A szervezetben B2-vitamin nélkül semmi sem működik

A B2 a B1-hez hasonlóan szervezetünk energia-felszabadító folyamataira hat. Minden sejtünk légzési láncában zajló folyamat életfontosságú eleme a B2-vitamin. Fontos a vörösvérsejtek képzésében és lebontásában. Segít a máj méregtelenítő működésében. Elengedhetetlen az embriók növekedéséhez és fejlődéséhez. Népi legendák szerint a B-vitamin erőteljes, a bőrből kipárolgó szaga elriasztja a kullancsokat, így egyesek már a kirándulás vagy nyaralás előtt szedni kezdik, ám a dolog tudományosan még nincsen bizonyítva, ezért érdemes elővigyázatosnak lenni.
A vegetarianizmus is előidézhet B2-vitamin hiányt, de nem csak nekik ajánljuk a B-komplexet. A B1-vitamin források (tiamin formában) a gabonafélék, hüvelyesek és kenyerek, olajos magvak, margarinok és a halak.

A magnézium stressz irtó

Egy lefárasztott idegrendszer átmasszírozásához a pálinkásüveg csupán félmegoldás – a tartós kezelés szervezetünk magnézium igényének kielégítése lenne, mert stresszhelyzetben a magnézium villámgyorsan elhasználódik. Hatékony a lábadozás, idegkimerültség, és a jelentős fizikai igénybevétel esetén is.
A REVITÁL Csipkebogyó gyümölcskoncentrátumnak ez az egyik küldetése. A csipkebogyó és a hibiszkuszvirág az egyik legősibb és leghatásosabb természetes C-vitamin forrás. A C-vitamin hatékony antioxidáns, hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez, lassítja az öregedési folyamatokat. A magnézium pedig az egészség fenntartása szempontjából az egyik legfontosabb ásványi anyag, mely több száz enzim reakciójában vesz részt.
A REVITÁL® Elixír együttesen tartalmazza ezeket a funkcionális anyagokat, ásványai fitovegyületben, kolloid állapotban!

Echinacea:
az aggodalomoldó immunbomba

Az indián törzsek általánosan használt egyik csodagyógyszere az Echinacea volt. Évszázadokon keresztül használták sebek gyógyítására, valamint kígyómarás ellenszereként. Az Észak-amerikai orvostudomány már 1895-ben hivatalosan elismerte az Echinacea-t, mint immun stimulátort. A Bíbor kasvirág (Echinacea purpurea L.) hozzájárul a szervezet védekező rendszerének megfelelő működéséhez, a C-vitamin és a cink együttes hatással az immunrendszert stimulálja. A legtöbb betegség hátterében szinte mindig kimutatható a legyengült immunrendszer, sőt egyes kutatók azt állítják, hogy jól működő immunrendszer esetében nem léphet fel súlyos betegség.
Az immunrendszerünkre negatívan ható legbefolyásosabb tényezők a helytelen táplálkozás (savas ételek túlsúlya, rossz emésztés, kevés folyadék, vitamin és ásványianyag hiány. Továbbá a környezetünkben jelen lévő paraziták, vírusok, baktériumok, méreganyagok, vegyszerek és a negatív stressz (kín, feszültség, aggodalom). Európában a Bíbor kasvirág jelentős szerepet játszik az immunbetegségek terápiájában, mert természetes antimikróbás- és fertőzés gátló: véd a baktériumok, vírusok, gombák és egyéb kórokozók ellen.

 

1141 Budapest, Szugló u. 83.
Tel./Fax: 06-1/422-10-82  
Mobil: 06-70/313-72-14
E-mail: biogroup@biogroup.hu
Internet: www.biogroup.hu