Erősíti a fogínyt, és növeli a baktériumokkal és vírusokkal szembeni ellenálló képességet a száj- és garatüregben. De megvéd a szájüreg gombás fertőzéseitől és a gyulladásoktól.
A módszer lényege: végy egy evőkanál hidegen préselt növényi olajat, amelyet reggel felkelés után negyedórán keresztül lassan forgasd, „zubogtasd” a szádban. Mintha csak meg akarnád rágni. 
Minél tovább bírod, annál jobb! 15-20 perc az ideális. Az első 5 percben kiválnak a nehézfémek, de a baktériumok és vírusok elpusztításához még legalább 10 percre van szüksége az olajnak. Miután letelt a 20 perc köpjük ki az olajat a szánkból. Mivel a szánkban átforgatott olaj nagy koncentrációban tartalmaz majd nehézfémeket és elpusztult baktériumokat, semmi esetre se nyeljük le! Köpjük ki! Legjobb, ha a WC-be köpöd, mert tele van méreganyaggal. Ezután öblíts ki a szádat meleg vízzel, majd moss fogat.
Fontos! Előfordul, hogy első pár alkalommal hányingerünk támad, akkor hagyjuk abba és később vagy másnap próbálkozzunk újra.

Milyen olajat használj?

Legjobb a hidegen sajtolt napraforgóolaj vagy olívaolaj. Napraforgóolajat szinte minden termelői piacon lehet kapni. 

Az olajos szájöblítés pozitív hatásai

• a haj, a bőr, a fogíny, a fogaink újra egészségesek lesznek, az íny nem fog vérezni, a haj nem hullik majd, a bőrön nem keletkeznek pattanások, ekcémák, a meglazult, mozgó fogak megszilárdulnak,
• segít kiüríteni a szervezetből a nehézfémeket, baktériumokat és vírusokat,
• megszűnik a fáradtság, levertség érzése – újra tele leszünk energiával,
• jobb lesz stressztűrő képességünk, nyugodtabbak leszünk,
•  tisztább lesz gondolkodásunk.

Teszteljük magunkon a hatását! Fokozatosan növeljük az időtartamot, így szoktassuk hozzá magunkat. Legjobb reggel, de ha nincs időnk, az esti fogmosás előtt is tökéletes.