Ezt követően fogalmazódott meg bennem a kérdés, vajon mire kell figyelnem, ha az újszülött osztályról hazaérkezünk otthonunkba.
Tanácsért védőnőmhöz és gyermekorvosunkhoz fordultam. Az első amit mindannyian megemlítettek, az volt, hogy válasszak allergén mentes, lehetőleg illatanyagmentes termékeket. Ez azért kiemelkedően fontos, mert az allergiás betegségek egyre gyakrabban és súlyosabb formában jelentkeznek, már 4 éves kor alatt 35-40% a gyakoriság.
Nem is meglepő a növekvő tendencia, hiszen szervezetünket egyre nagyobb kémiai terhelés éri, úgy, mint a környezetszennyezés, a növényvédő szerek, az élelmiszerekben levő tartósítószerek, a tisztítószerek, kozmetikumok.
Minden, amire szüksége van az embernek, azt a természet biztosítja számára, ám ha a természetet szennyezzük, akkor gyógynövényeink és természetes anyagaink is szennyezettekké válnak. Ha kisbabámnak a lehető legjobbat szeretném, akkor gondolnom kell a környezetvédelemre, hiszen ha vegyszerekkel szennyezzük a tavakat, a folyókat, a termőtalajt és a levegőt, akkor milyen életet hagyunk örökül gyermekeink számára?

Nőként, kismamaként, anyaként egyik leggyakrabban használt háztartási szerem a mosogatószer.
A mosogatószernél figyelembe kellett vennem, hogy kisbabám a játékokat, a cumit, később babatányért és evőeszközöket a szájába fogja venni, így ha azokon bármilyen vegyszermaradék található, bizony bekerül a kis szervezetébe. Ezért fontos volt számomra, hogy mosogatószerünk ne tartalmazzon allergén anyagokat, hatóanyagai tökéletesen leöblíthetőek legyenek, így nem kell attól tartani, hogy babám szervezetébe káros anyag kerül.
Remélem, hogy sok olyan anyukának tudok segíteni ezekkel a termékekkel, akik hasonlóan gondolkoznak, és keresik a megfelelő tisztító- és mosószereket.


Teljes termékskálánk megtekinthető
www.anandam.eu weboldalon.