Mindezek azt jelzik, hogy a testünket védő immunrendszer működésképtelen. Ebben a helyzetben jelent új megoldást a transzfer faktornak nevezett, apró jelző molekula, melyet nagy mennyiségben az anya a szülés utáni órákban ad át utódjának, a kolosztrummal, hogy azok megtanítsák az immunrendszert az alapvető működésekre.


A transzfer faktorok szabadalmazott eljárásnak köszönhetően szájon át pótolhatóak és segítségükkel újraindítható, támogatható a gyenge immunrendszer. Jelentőségük azonban nem ér itt véget, mert segítségükkel felnőttkorban is újraéleszthető és helyes mederbe terelhető a kisiklott, zavarodottan működő védekező rendszer. A legfontosabb azonban, hogy ne várjuk meg, míg megjelennek a tünetek! Kezdjük el a megelőzést és az immunrendszer működését helyreállítani transzferfaktor peptidekkel, amely semmi mással nem helyettesíthető. Szedhetünk bármilyen vitamint, értékes gyógygombákat, algákat, növényi hatóanyagokat, ha hiányzik az immunrendszer karmestere, nem fog működni az immunrendszer! Olyan ez mintha egy luxusautóval vezető nélkül próbálnánk meg közlekedni! Annak katasztrófa volna az eredménye.

 Mik is azok a transzfer faktorok?

1949-ben Dr. Henry Sherwood Lawrence, a világ egyik legkiválóbb immunológusa, a tuberkulózis kutatása során felismerte, hogy a betegséget átvészelt egyén fehérvérsejtjeiből kivont apró molekulákkal a védettség átvihető egy másik egyénre. Ezt a molekulát nevezte el átviteli faktornak, transzfer faktornak, melyet felfedezőjéről Lawrence faktornak is hívják a szakirodalomban. Mindez azonban ma nem volna akkora áttörés az immunrendszer problémáinak megoldására, ha Dr. Padock és Dr. Wilson kutatásaikkal nem igazolják, hogy a Transzfer faktornak nevezett molekulák a szülő nő és emlősállatok kolosztrumában és a tojás sárgájában ugyanazok, azaz nem fajspecifikus anyagok. 
Az emberiség számára David Lisonbee biológus- kutató tette lehetővé, hogy visszapótoljuk a transzfer faktorokat. Miután rábukkant két amerikai tudós kutatási eredményeire, Dr. Padock és Dr. Wilson szabadalmára, azonnal cselekedett, vállalatot alapított és gyártani kezdte a transzfer faktorokat készítményeket, lehetővé tette, hogy a világ minden táján hozzáférjenek az emberek.  David Lisonbee visszaadta a reményt, hogy az immunrendszer működése újraindítható és a külső-belső ártalmakkal szemben történő védekezés helyreállítható.

Hogyan működik  a transzfer faktor?

 A születést követő 1-2 nap során az anyai emlőben termelődő kolosztrum számos biológiailag aktív anyagot tartalmaz: köztük hormonokat, ellenanyagokat és ezeket az ominózus, pár aminosavból álló transzfer faktorokat is. Ezek az apró peptidek viszik át azt ősi tudást, amelyek, megtanítják az immunrendszer sejtes elemeinek a működést. Megtanítják felismerni és megkülönböztetni az idegent a sajáttól, biztosítják ezzel önazonosságunk megőrzését. Megtanítják magát a védekezést, a válaszreakciót, amikor cselekedniük kell támadás esetén. Stimulálják, irányítják az immunrendszer működését és biztosítják az immunsejtek memória funkcióját.

Így védi az immunrendszer a szervezetet a külső betolakodókkal szemben. A belső védelmi fronton pedig az immunrendszer távolítja el az elöregedett, elfajult sejteket, a mérgezőanyagokat, anyagcseretermékeket. Kiemelkedő jelentőségű a szabadgyökök elleni védekezésben, a sejtek épségének megőrzésében. Érthető, hogy az immunrendszer hibás működése komoly egészségkárosodást okoz.
  Az a csecsemő, aki nem kapja meg az életesszenciát, a kolosztrumot, elmarad a fejlődésben és számos fertőzésen esik át, míg megérik az immunrendszere. Az immunrendszer rossz működése korai öregedésben és civilizációs betegségekben nyilvánul meg, mint az Alzheimer, Parkinson kór vagy a rák. 
A túlműködő immunrendszert jelzi az allergiás reakció, és amikor pedig irányt tévesztve, saját teste ellen indít támadást, akkor beszélünk autoimmun betegségről. 

A transzfer faktorok támogatják az immunrendszert, melynek egészséges működése az életünket jelentheti!

Dr. József Erika

www.healthandyouth.hu 
Tel: 06 30 211 1979