[caption id="attachment_1681" align="alignleft" width="300"]
Háztartási vízkezelő működés közben.
A vezetékre köthető változatnál jobbra-fent látható
a lappiramist tartalmazó egység, ennek aljában
kapott helyett a kristálytartó.
[/caption]

A vízvezetéki víz, bár az esetek többségében a vonatkozó szabványoknak megfelel, de az íze, színe, szaga gyakran undort keltő, finomabban fogalmazva: nem olyan küllemű, melyből a személyenként javasolt napi minimum 2 litert jóízűen meg lehetne inni. A vezetékes ivóvíz minősége nagyon változó, területenként óriási különbségek vannak. A palackozott ásványvíz nagyon drága, kezelése népiesen kifejezve macerás. A nehéz palackok cipelése, a kiürült palackok elhelyezése további gondot, szemetet jelent. Az ásványvíz minőségéről is megoszlanak a vélemények. Fogyasztása a ma ismertek szerint „jobb nincs” alapon ajánlott, gyakran hívják fel a figyelmet arra, hogy itt a márkahűség nem kívánatos, tehát a vevő kiszolgáltatott helyzetben van. El kell(enne) azon gondolkozni, hogy ez a minőséginek nem mondható ivóvíz milyen károkat okoz az emberek egészségének, és súlyos terhet jelent az egészségügynek. 

A korábban e lap oldalain is bemutatott, házi vízkezelési módszer - mely levegőztetéssel és a lappiramis természet közeli mágneses sugárzásával - képes megváltoztatni, jó ízűvé, és kellemessé tenni bármilyen vezetékes vizet, egyúttal növeli oldott oxigén szintjét és pH-ját is, tovább is fejleszthető. A háztartási vízkezelő egység kiegészíthető kristályokkal, almaecetes és/vagy jódos utókezeléssel. A kristályokra jellemző energiák bevitele az ivóvízbe – emelt oxigén és pH mellett – számos betegség tüneteit tudja csökkenteni. A vízzel kombinált kristályterápiának nincsenek mellékhatásai, egyetlen ma alkalmazott orvosi módszer hatékonyságát sem befolyásolja. A kristályok gyógyító hatásairól bővebben Sonja Heider „Gyógyító kövek könyve” c. munkájában lehet olvasni. Így akár személyre szabott otthoni terápiát alakíthat ki magának. (A háztartási vízkezelőnek nem tartozéka a kristályterápia, de kiegészíthető azzal).

[caption id="attachment_1680" align="alignleft" width="300"]
A háztartási vízkezelő egység levegőztetéssel
és a lappiramis természetközeli mágneses
rezgésével alakítja át az ivóvizet. Kétféle kialakítása
lehetőséget biztosít a vezetékre történő rákötésre –
így a vízszint mindig állandó a berendezésben –
vagy kézi utántöltésre, ha nincs megfelelő
csatlakozási lehetőség.
[/caption]

A vezetékes és palackos ivóvizek az oldott ásványi anyagokat a szervezet számára nem jól felhasználható állapotban tartalmazzák. Ha a vízbe 1 kiskanál/liter almaecetet teszünk, a szervetlen vegyületekből azonnal a szervezet által jól hasznosítható, szerves ásványi anyagok lesznek a növényi táplálékokhoz hasonlóan. Az almaecet csodálatos hatásai évtizedek óta ismertek, kár hogy szélesebb körben nem alkalmazzák. Érdemes áttanulmányozni Margot Hellmiss „Természetes gyógymódok almaecettel” c. könyvét, sok hasznos tippet kaphatunk. Különösen jó hatású a háztartási vízkezelővel előállított víz almaecettel történő kombinálása.

Már a szervetlen jódos oldat (lugol) hatása is kedvező a szervezet számára (gyógyszertárakban vény nélkül megvásárolható). Személyenként napi egyetlen csepp (nem több!) is biztosítja szervezet jódigényét. Otthoni „vízterápiánkat” – a kezelt víz lugol oldattal történő dúsítását – tehát még tovább bővíthetjük. D. C. Jarvis „Méz és más természetes készítmények” c. könyvéből tájékozódhatunk a rendszeres jódbevitel egészségmegőrző hatásairól. Ügyeljünk azonban arra, hogy ezt az eljárást ne alkalmazzuk, ha más módon rendszeresen juttatunk jódot a szervezetbe (jódozott só, jódot is tartalmazó egyéb étrend-kiegészítők).

Oláh Gábor
+36 30/934-8985
www.lappiramis.hu