- Ömlött a vér a lábfejéből és bokájából annak a tinédzsernek, akit apró, atka méretű tengeri állatok "harapdáltak" meg, amikor bement a vízbe Ausztrália partjainál, a melbourne-i Brighton Beachen - írta a helyi média jelentései alapján a BBC hírportálja. A 16 éves fiú különös sérülését kórházban kezelik.

Szombat este focimeccs után döntött úgy Sam Kanizay, hogy fáradt lábait az otthonuk közelében lévő öbölben hűti le. Nagyjából fél órát állt a derékig érő, hideg vízben és nem érzett semmit, ám amikor hazaindult, észrevette, hogy a lába folyamatosan vérzik.
Apja szerint fia úgy érkezett haza, "mintha háborús sérülései lennének", a vérzés pedig nem csillapodott, a vér nem alvadt meg. 
A család szakértők véleményét kérte ki, hogy azonosítsák a sérülést okozó állatot. Miután két helyi kórház sem tudta biztosan megmondani, mi okozhatta a többszörös, tűszúrásszerű sebesülést, a fiú apja, Jarrod Kanizay maga kezdett "nyomozni". A helyszínen némi hús segítségével begyűjtötte az állatokat és szakértőkhöz küldte őket elemzésre.
Jarrod Kanizay elmondta: jelenleg a szakértőkre várnak, hogy elmondják, mik ezek, hogyan viselkednek és miért történt a sérülés. Reméli, hogy fia teljesen felgyógyul. 
Genefor Walker-Smith tengerbiológus szerint tengeri bolha - lysianassid amphipod - lehetett a támadó. Ezek apró, dögevő állatok.


 "Valószínűleg épp megzavart egy táplálkozó csoportot" - mondta. Kiemelte: az ilyen esetek nagyon ritkák, és nincs ok a félelemre. 
Richard Reina, a Monash Egyetem biológusa szerint is nagyon ritka esetről van szó. Ha valakivel ez történik, egyszerűen le kell söpörni az apró, bogárszerű állatokat vagy meg kell mozdulni - mondta el a news.com.au ausztrál portálnak.
Sam hosszú ideig állt a hideg vízben, a bolhák okozta szúrásokról azt hihette, a hideget érzi.
 "Ezek csak apró állatok, melyek a természetes ösztöneiket követték: ettek abból, amiről azt hitték, szabad préda. Többnyire elhullott vagy pusztuló állatokat esznek, és mivel Sam mozdulatlanul állt a vízben, éltek a lehetőséggel és megharapták.

MTI