Hány napos legyen a böjt?

1-3 napos böjt: aktivizálja a központi idegrendszert, tehermentesíti az emésztő traktust, tisztítja a vért és a sejtek közötti nedveket, salakanyagokat.

3-7 napos böjt: jól tisztítja a sejtek közötti nedveket, savasítja a szervezetet, ami segít megszabadulni a rothadást okozó organizmusoktól, visszaállítja a gyomor- és a vékonybél szöveteit.

7-14 napos böjt: teljesen megtisztítja és helyreállítja a gyomor- és béltraktus hámszöveteit, részben tisztítja a májat és az összekötő szöveteket a sejtekben, felszabadítja a salakanyagokat, helyreállítja a szív és az érrendszer működését.

14-21 napos böjt: teljesen megtisztítja és felújítja a máj és a vese sejtjeit, a belső elválasztású mirigyeket, felszámolja a só lerakódásokat, teljesen megtisztítja az összekötő szöveteket és a bőrt.

21- 30 napos böjt: megsemmisít mindenféle fertőzést, kivezet mindennemű só erakódást, visszaállítja és felújítja a szervezet lágy szöveteinek sejtjeit, megfiatalítja a szervezetet.

A böjt elkezdése előtt érdemes előre gondoskodnunk a szervezetünk fenntartásáról és egy speciális zöldségleveshez szerezzük be a hozzávalókat. Ez a leves lesz a szervezet számára a böjt alatt a fontos ásványi anyagok forrása. Ezt a zöldséglevest akár két három napra előre elkészíthetjük, és a hűtőszekrényben tároljuk. Mindig csak annyit melegítsünk belőle amire éppen szükségünk van.