1. Az ünnepi karácsonyi időszakban nem hiányozhat a frissítő, fenyőillat mellett az átható narancs illata sem. A narancs nemcsak aromájával frissíti fel a környezetet, hanem kiváló hatással van a szervezetünkre is.


2. Az egyszerű cukrokat tartalmazó narancs alacsony glikémiás indexe miatt ideális választás lehet szénhidrátbevitel szempontjából. Mérsékelt fogyasztása esetén nem okoz inzulinproblémákat, és nem kell aggódnunk a magas vércukorszint vagy az elhízás miatt sem.


3. A narancs savanykás íze lúgosító hatással van a testre, segítve ezzel a test pH-egyensúlyának fenntartását. A gyümölcsben található lúgos ásványi anyagok révén a test sav-bázis egyensúlya megőrizhető.


4. Narancslevet rendszeresen fogyasztva csökkenthetjük a vesekő kialakulásának esélyét és elősegíthetjük a vese egészségét. Fontos azonban kerülni a magas cukortartalmú italokat, és inkább frissen facsarni a narancsot.


5. A magas rost- és antioxidáns tartalma segít a koleszterinszint szabályozásában, emellett támogatja a szív egészségét. A narancsban található heszperidinek és bioflavonoidok, valamint a magnézium és kálium ideális vérnyomást biztosítanak.


6. A vírusfertőzések idején a narancs magas polifenol tartalma védelmet nyújt a vírusos betegségekkel szemben. Emellett magas rosttartalma enyhíti a székrekedést és serkenti az emésztést.


7. A béta-karotinban gazdag narancs segíti a makula degenerációjának megelőzését és támogatja a jó látást. Ezen kívül a bőrre gyakorolt jótékony hatásaival segít megelőzni az öregedés jeleinek megjelenését és támogatja a bőrápolást.


8. A narancs remekül használható bőrradírként is kevés cukor hozzáadásával, mivel fertőtlenítő hatással rendelkezik és segít a pattanások kezelésében.