Műanyag zacskó helyett vászonszatyor
A műanyagokkal az a legnagyobb probléma, hogy sosem bomlanak le teljesen, csupán egyre kisebb részekre aprózódnak. Rengeteg kőolajra van szükség előállításukhoz, emellett az egészségre gyakorolt hosszú távú negatív hatásait egyelőre még csak vizsgálják a kutatók. A vászonszatyrokat ezzel szemben évekig használhatod, és nem csak praktikusak, de stílusos divatkiegészítőnek is számítanak.

Arctisztító vattakorong helyett mosható arctisztító korong
Egy átlagos fogyasztónál az arctisztítás/sminklemosás során éves szinten rengeteg hulladék keletkezik, ha azonban áttérsz a mosható korongok használatára, jelentősen leredukálhatod az általad termelt hulladék mennyiségét. A legtöbb korong mosógépben is mosható, így tisztításuk sem jár igazán plusz erőfeszítéssel.

Palackos víz helyett szűrt csapvíz
Palackos víz helyett természetesen sima csapvizet is lehet fogyasztani, azonban sok településen kifogásolható annak minősége és/vagy íze. Erre jelentenek megoldást a különböző vízszűrő készülékek, amelyek minden árkategóriában fellelhetők.
Műanyag evőeszközök helyett fa evőeszközök
A fa evőeszközök általánosságban könnyebbek és kisebb helyigényűek mint fém társaik, a műanyag evőeszközöknél pedig praktikusabbak (és költséghatékonyabbak).

Műanyag hajkefe helyett fa hajkefe
Fa hajkeféket régóta lehet kapni, azonban mostanában kezdenek csak újra elterjedni. Nem csak a környezetet, de a hajadat is jobban kímélik.

Műanyag szívószál helyett bambusz szívószál
A szívószálak nem csak a gyerekek körében népszerűek – sok felnőtt is előszeretettel iszik szívószállal, ráadásul a legtöbb vendéglátóipari egységben automatikusan jár az italok nagy része mellé. Jó alternatíva rá a bambusz szívószál, amely olcsón beszerezhető, könnyen tisztítható, és a legkisebb női táskában is elfér.

Környezettudatos termékek széles választéka: rawsy.hu