Míg szerte a világon egyre többen fedezik fel a kókuszolaj csodálatos hatásait, nálunk, Magyarországon sokan még mindig idegenkednek tőle, pedig manapság már szinte minden bolt polcán megtalálható. Ped könnyedén becsempészhetjük mindennapjainkba ezt az ázsiai "csodaszerként" emlegetett természetes olajat. Ebben a cikkben megosztjuk a kókuszolaj rejtett titkait, és bemutatjuk, hogyan válhat részévé a mindennapjainknak, legyen szó bőrápolásról vagy az étkezésről.

Az közismert, hogy akár külsőleg, akár belsőleg alkalmazva a kókuszolaj  puhítja a bőrt, lassítja a sejtek öregedését, megszünteti a pattanásokat, a hajat erősebbé, fényesebbé varázsolja, sőt a káros UV-sugaraktól is véd.

Mi ennek az oka?

A kókuszolaj áldásos tulajdonságai régóta ismertek a szépségipar számára. Nem véletlen, hogy a kókuszolaj számtalan szépségápolási cikk (testápoló, szappan, hajpakolás, sampon, stb.) alapanyaga.
Nem túlzás kijelenteni, hogy a  kókuszolaj a napjainkban kapható egyik legtermészetesebb, legolcsóbb és leghatásosabb testápoló. A természetes olaj antioxidánsokban gazdag, telített zsírjai a száraz bőrt hatásosan hidratálják, és gátolják kiszáradását. Ez különösen a téli hónapokban okoz látványos változást. Az olaj repedezett ajkak és sarkak puhává varázslására is kitűnően alkalmas.
Használja a hidegen sajtolt kókuszolajat testápolóként, fürdőolajként, ajakápolóként vagy lábápolóként. A talpra kenve nemcsak puhítja a bőrt, hanem a gombás fertőzések ellen is védelmet nyújt.