A hideg idő beköszöntével egyre jobban esik a meleg tea, a forralt bor, a szauna, a forró fürdő. Hasonlóképpen áhítozik a bőrünk is a melegségre, amit legkönnyebben egy finom olajjal biztosíthatunk számára. Milyen hatása van még a növényi olajaknak, és milyet érdemes használni? Szakértőnket, Bárdos Esztert, az Eszterkrém tulajdonosát kérdezzük.


– Milyen típusú olajakat használsz a készítményeidben?
– Az olajak, amiket használok, 9o százalékban bio és 1oo százalékban hidegen sajtolt zsíros olajak. Hatásukban az a közös, hogy valóban melegítik a testet, és a nyári barnaságot is segítenek megőrizni, miközben hidratálnak és nem teszik ragacsossá a bőrt. Igyekszem túlnyomórészt hazai forrásból vásárolni olajakat, így a szőlőmag-, a napraforgó-, illetve a különleges homoktövishús- és csipkebogyómag-olajakat is itthon szerzem be.  Használok továbbá ligetszépe-, argán-, szezám-, és makadámiadió-olajat is.  Típusát tekintve fontos megkülönböztetni a hatóanyag- és az úgynevezett bázisolajokat; míg az előbbiből kevesebb szükséges, mivel ezeket keverjük a bázisolajhoz, az utóbbi szolgál a nevéből is adódóan egy krém bázisául, afféle hordozóanyagként. Az utóbbira példa a napraforgó-, a szezám-, és a makadámiadió-olaj is.
– Hogyan érdemes alkalmazni az olajos készítményeket?
– Mindenképp zuhanyozás vagy fürdés után, a még enyhén nedves, felpuhult bőrön érdemes használni este vagy reggel. Egy-két perc alatt felszívódik az a mennyiség, amire a bőrnek szüksége van, így nem kell attól tartani, hogy a ruhánk netán olajos lesz. Ha úgy érezzük, olajosak maradtunk, akkor egy papírtörlővel fel lehet itatni a felesleget.
– Mit ajánlasz a fiatalságukat megőrizni kívánó hölgyeknek?
– Arcra, az intenzív hatóanyag olajokat tartalmazó AntiAge olajgél terméket. Megtalálható benne például a goji bogyó olaja, amely gátolja a bőr öregedését, támogatja a bőrsejtek anyagcseréjét, elhalványítja, vagy eltünteti az öregségi és egyéb pigmentfoltokat. Gránátalma magolajat is tartalmaz, amely megvédi a bőrt a káros szabad gyököktől, serkenti a kollagéntermelést és megfiatalít. A vadrózsa olaj is igazi elixír, mert regeneráló, és szintén serkenti a kollagén, és elasztin termelődését, és remek antioxidáns. A jojoba olaj pedig védi és selymessé teszi a kültakarót, a búzacsíra olaj a magas E vitamin tartalmával rugalmasítja azt.  Frissen debütál az Eszterkrém testolaj is, amelyet száraz vagy érett bőrállapotra, akár ekcémás bőrre is ajánlok. Összetevői az argán-, a csipkebogyómag- és az avokádóolaj is, csipetnyi nőies jázmin illóolajjal fűszerezve. A készítmény serkenti a kollagénszintézist, így feszesít és a fáradt bőrt is élettel tölti meg. Akár masszázsolajnak is kitűnő, bár kismamáknak az illóolaj-tartalma miatt csak a második trimeszterben ajánlott a használata.

Keressétek a www.eszterkrém.hu oldalon!  
A krémeimmel kapcsolatban minden információ megtalálható
a www.eszterkrem.hu honlapon, és követhetsz a facebookon is: facebook.com/eszterkrem