#rovar

6 / 6 db bejegyzés — 1. oldal

A tudósok szerint a rovarevés a jövő, nem marad más választásunk.

A tudósok szerint a rovarevés a jövő, nem marad más választásunk.

Az élelmiszertudományi szakértők azt állítják, hogy érdemes fontolóra vennünk a rovarok fogyasztását, amelynek pozitív hatása lehet mind az egészségünkre, mind pedig a bolygó fenntarthatóságára. A közeljövőben valószínűleg nem marad más választásunk... Az élelmiszerellátás kihívásai miatt egyre nő az érdeklődés a tudósok körében a rovarok mint potenciális fenntartható táplálékforrás kutatása iránt. A világ népessége 30 év múlva eléri a 9 milliárd főt. Ezt a hatalmas embertömeget már nehéz lesz hagyományos módszerekkel táplálni. Ezért kutatják a tudósok az entomofágia lehetőségeit, vagyis a rovarok fogyasztását.

Használjunk tejet a kertben!

Használjunk tejet a kertben!

A kertben a tej használata hagyományos és hatékony módszer, amely számos előnnyel jár a növények és a kert egészségének támogatásában. Az évszázadok során a tej fontos szerepet játszott a mezőgazdaságban és a kertészetben, és ma is sokan alkalmazzák ezt a természetes megoldást.

Módszerek a tojáshéj újrahasznosítására

Módszerek a tojáshéj újrahasznosítására

Számos háztartásban a tojáshéj gyakran a szemetesben végzi, holott ennél jóval hasznosabb célokra is felhasználhatjuk ezt az aprócska csodát. Öt szokatlan és érdekes módját mutatjuk be, hogyan használhatjuk fel a tojáshéjat, így csökkentve a hulladék mennyiségét és egyúttal kihasználva annak előnyeit.

  • «
  • 1