A medvehagyma nyersen fogyasztva megszabadítja a májat és az emésztőrendszert a méreganyagoktól
Sokkal hatékonyabb mint a fokhagyma, és nemcsak gyógynövényként használható, de ínycsiklandozó tavaszi fogások is készíthetőek belőle!
15 / 20 db bejegyzés — 1. oldal
Sokkal hatékonyabb mint a fokhagyma, és nemcsak gyógynövényként használható, de ínycsiklandozó tavaszi fogások is készíthetőek belőle!
A turista magazin információi szerint előterjesztés alatt van egy tervezet szerint 2025-től már csak erre kijelölt területeken, meghatározott időintervallumokban és térítés ellenében lehet majd medvehagymát gyűjteni.
A fokhagyma hatóanyaga elvész sütés közben, de van egy apró trükk, aminek segítségével a fokhagyma nem csak fűszernövény lesz, hanem hatékony gyógynövénnyé is válik.
Ez a csípős kis csoda, ami szinte minden konyhában megtalálható, nem csak ételeinket ízesíti meg, hanem egy igazi gyógyír rengeteg betegségre.
Az anyajegyek olyan bőrelváltozások, melyek gyakran veleszületettek vagy életünk során alakulnak ki, és többnyire ártalmatlan pigmentált területek. A pigmentfoltok a bőrön megjelenő sötétebb területek, melyek a melanin túltermelődése miatt alakulnak ki, gyakran a napfénynek kitett területeken.
Mi sem jelzi biztosabban, hogy végre itt a jó idő, mint a zöldségeskertekben termő üde zöldhagyma! A tavasz első zöldségei közé tartozik, de akár késő ősszel is lehet termeszteni, egészen a fagyok beköszöntéig. Az újhagyma nem csak remek íze miatt közkedvelt, egyre többen fogyasztják kimagasló vitamin- és ásványi anyag tartalma miatt is. Mivel rendkívül alacsony a kalóriatartalma, diétás étrendekbe is remekül beilleszthető.
Támogatja az emésztést és véd az elhízástól is. Sőt: erős antioxidáns. Az elkészítése pedig gyerekjáték!
Nemcsak finom, de segítségével messzire kerülheted az orvost és patikát is! Fogyaszd minden nap az egészségedért!
Gyermekkorunkban nem volt olyan kert, ahol ne virágzott volna néhány ezekből a különleges növényekből. És nem volt gond, ha lehorzsoltuk a lábunkat, nagymamánk rögtön tengerihagyma levél borogatást tett rá, ha esetleg megfáztunk, teát főzött belőle, vagy borogatást tett a mellkasunkra. De nagyapánk is rendszeresen fogyasztotta, mondván nehogy baj legyen a „ketyegőjével”.
Rengeteg betegség orvosolható vele, a titka csak annyi, hogy nyersen kell megenni. Sokan szeretik, sokan idegenkednek tőle a szaga miatt. Pedig a lilahagyma egészségre gyakorolt hatása lenyűgöző. A titok, soha ne főzd, párold, mindig nyersen fogyaszd (a főzés ugyanis jelentősen lecsökkenti gyógyító tulajdonságait).
A vízvisszatartás problémája jelen van sokak életében, különösen gyakran érintve nőket, akik tapasztalhatják a kezük és lábuk duzzadását. Ennek kiváltó oka lehet a hosszú ideig tartó ülés vagy állás, a túlzott só- és alkoholfogyasztás, vagy akár az elégtelen folyadékbevitel is.
A hagymatea az a csodaszer, amit már nagyanyánk is hatásosan alkalmazott a légúti betegségek vagy köhögés esetén. Nem kell tőle megijedni, egyáltalán nincs rossz íze. Hatékonyabb, mint a legtöbb gyógyszertári csodaszirup.
Szánj rá egy kis időt: megéri!