Nem ritkán 20 méteres magasságig is megnő, élettartama pedig elérheti az ezer évet. Népszerűségét jellegzetes illata, impozáns megjelenése és rendkívüli szépsége mellett sokszínű felhasználhatóságának is köszönheti.
Különleges anyagából speciális, alvást segítő bútorok és natúrpárnák készíthetők.

A cirbolyafenyő gyógyhatása

Vizsgálatok bizonyítják, hogy a cirbolyafenyő faanyagát tartalmazó helyiségekben történő alvás során a szív munkája csökken: mintegy egyórányi terhelést vesz le a cirbolyafenyő erről a fontos szervről. Emellett az agy és az idegrendszer számára is nyugodtabb pihenést biztosít.
A havasi cirbolyafenyő magja emberi fogyasztásra is alkalmas. A belőle kinyert olaj antiszeptikus hatású. Belsőleg alkalmazva légúti panaszok esetén hatásos, illetve serkenti a vérellátást és a reuma tüneteit is enyhíti.A cirbolyafenyő illata friss fás, rendkívül kellemes aroma. A tiroli Pitztalban évről-évre rengetegen fordulnak meg miatta, itt található ugyanis az Alpok legkiterjedtebb cirbolyafenyő erdeje. A kirándulások során vett mély lélegzetek számos pozitív hatásban nyilvánulnak meg, s a cirbolyafenyő illóolajának párologtatása is ehhez az élményhez hasonlatos.
Nyugtatólag hat felfokozott idegállapot esetén és a fenyő saját tulajdonságaihoz hasonlatosan szívósságot, kitartást kölcsönöz az emberi elme számára.

Cirbolyafenyő párnák a nyugodt alvásért

A cirbolyafenyő forgáccsal töltött párnát legjobb, ha a hálószobában használjuk. Az illóolajok a test hője által szabadulnak fel, így nyilvánítja ki hatását és csodálatosan aromás illatát.


Pihenteti, ellazítja a testet és a szellemet, optimalizálja a szervezet működését, miközben nyugtatja a szívet. Jótékony hatással van a légzőrendszerre és segít megfázás, köhögés esetén.
Az időjárásra érzékenyeknek kifejezetten ajánlott a cirbolyafenyő párna, mivel felvértezi a szervezetet az időváltozással együtt járó fejfájás és rossz közérzet ellen.
Természetes antibiotikus hatásának köszönhetően gyermekek hű társa is a cirbolyából készült natúrpárna. Finom illata az egész lakást képes megtölteni. Jeleskedik a stresszoldásban, segít ellazulni és egyben feltölteni a nap végén fáradtan hazaérkező felnőtteket, gyermekeket.
A legjobb ápolás a friss levegő - mindig szellőztessünk megfelelően, lehetőleg a következő csillagjegy napokon: mérleg, ikrek és vízöntő. Ezek „levegő jegyek”, amelyeken az ágynemű nem veszi fel a nedvességet.
Egyszerűen csak tegye közel a fejéhez a cirbolyafenyő natúrpárnát, vegyen néhány mély lélegzetet és élvezze a pihentető éjszakát!

Cirbolyafenyő fürdősók jó közérzetért

A cirbolyafenyő illójának illata legendás: utánozhatatlanul üde és friss, ami miatt sokan kirándulnak például az osztrák Alpokba, hogy beszippanthassák. Aromája tisztítja a légutakat, nyugtat, oldja a feszültséget, és megkönnyíti az esti elalvást.


A Cirbolyafenyő Fürdősóval elkészített lazító fürdő pihenteti, ellazítja a testet és a szellemet, optimalizálja a szervezet működését, miközben nyugtatja a szívet. Felvértezi a szervezetet az időváltozással együtt járó fejfájás és rossz közérzet ellen.

A cirbolyaafenyő termékeket  webáruházunkban: 
www.mariatrebenpatikaja.hu