Orgona - amit mindenki szeret

Az aromaterápiában az orgonából készült olajat is előszeretettel használják elsősorban nyugtató és szorongásoldó hatása miatt. De gyenge immunrendszer, parazitafertőzések, napégés, idő előtti öregedés, vágások és zúzódások kezelésére is alkalmas lehet.
Az orgonaolajban lévő antioxidánsok és összehúzó vegyületek együttesen a bőrrel szinte csodát tesznek.
Párologtatóban is használhatjuk az orgonaolajat, ami amellett, hogy kellemes illatot biztosít, még antibakteriális hatással is rendelkezik. Amíg tehetjük, tegyünk frissen vágott orgonát a vázákba, és élvezzük a mindent belengő kellemes illatot!

Több mint divat: füstölők

Amikor az emberek még nem tudtak desztilláció útján illateszenciákat nyerni, addig füstön át jutottak hozzá. Fafaágakat, gyantát és gyógynövényeket tettek forró kövekre vagy a parázsba. A füstölés liturgikus szereppel is bírt. Segítségével kívánságokat és imákat küldtek az égieknek.
A füstölés tehát kicsit misztikus, azaz tudományosan nem bizonyítható, de érezhető változásokat tapasztalhatunk, ha meggyújtunk egy füstölőt. Nem lehet véletlen az sem, hogy minden vallás és kultúra előszeretettel alkalmazta szertartásaik során.