A hibiszkuszok a mediterrán országokban kerti növények, nálunk a hideg telek miatt kell dézsában tartanunk és teleltetnünk.
Laza, jó vízgazdálkodású talajba ültessük.

Nyári időjárásunk tökéletesen megfelel a hibiszkuszok igényeinek, hiszen sok fényre van szükségük, és kiválóan viselik a tűző napsütést. Teleltetés után, ha az éjszakai hőmérséklet eléri a 12-15 fokot, fokozatosan szoktassuk a napsütéshez. Ha azonnal a tűző napra állítjuk cserepét, levelei megperzselődnek, és lehullanak. Az 1-2 hetes félárnyékban történő szoktatás után bátran állíthatjuk az eredeti élőhelyéhez hasonló napos, meleg helyre.  Sok napsütés hatására erős, jól fejlett, dúsan virágzó hibiszkusznak örülhetünk.

A növény 15 fok felett kezd el virágozni, márciustól szeptemberig folyamatosan és bőségesen. Ha tartósan 25-30 fokon van a növény, extra vizet és tápanyagot igényel. Földlabdája mindig nedves legyen, mert ha gyökérzete száraz, bimbóit lerúgja. Virágzásindító tápoldat serkenti és fenntartja a hibiszkuszok virágzását, rendszeres adagolása sok, nagyméretű, intenzív színű virágot eredményez.

Ha a kinti hőmérséklet 8-10 fok alá süllyed, a hibiszkusz fejlődése megáll, legkésőbb ilyenkor kell teleltetőhelyére vinnünk. Száraz, világos helyen 5-8 fokon áttelel, de világos szobában télen is megörvendeztet néhány virággal. Hűvös helyen teleltetve csak ritkán öntözzük, földlabdáját ne hagyjuk kiszáradni, ne tápoldatozzuk.

Szellőztetéskor óvjuk a huzattól, mert érzékenyen reagál a hűvös levegőre.

A hibiszkuszokat rendszeresen metszenünk kell. A fiatal növényeket visszavágással dúsabb növekedésre és virágzásra serkentjük. Nagyobb növényeknél elengedhetetlen a metszés, különben kinövik helyüket. Ha nyáron kinőtték teleltetőhelyüket, kénytelenek vagyunk ősszel is visszavágni, de metszésük optimális ideje kora tavasszal van. Metszés után a levágott hajtások dugványozásával szaporíthatjuk.

Bármilyen körültekintően is gondozzuk növényünket, előfordul, hogy a levelek sárgulni kezdenek. Ezt a túl kevés és túl sok öntözés is okozhatja. Szabadban tartva nagyobb eső után vegyük ki az alátétet az edény alól, hogy a felesleges víz kifolyhasson. Ilyenkor a sárgulás oka a tápanyaghiány is lehet, hiszen a víz a tápanyagok egy részét is kimosta az ültetőközegből. A tápanyaghiány okozhatja a bimbók elrugását is.

Télen, meleg szobában előfordul, hogy levéltetvek, takácsatkák támadják meg a hibiszkuszt. Gazdaboltokban segítenek szobában is használható rovarölő szer kiválasztásában, amelyek segítségével megszabadulhatunk a növényt gyengítő kártevőktől.