Magas vérnyomás, asztma, allergia, ízületi gyulladás, cukorbetegség, gyomorfekély – Lehetséges, hogy ezeket a betegségeket annak köszönhetjük, hogy nem iszunk elég vizet? Dr. Batmanghelidj kutatásai alapján legalább is ezt állítja, valamint azt, hogy tévesek a gyógyszeres kezelések, mert nem gyógyítják meg a pácienst.

Sokan abban a tévhitben élnek, hogy ha szomjasak, elég gyümölcslevet inni, vagy néha gyümölcs is megteszi helyette. Sajnos ez súlyos tévedés. Mindenki tudja, hogy a víz alapvető a szervezet számára. Azt azonban nem tudjuk, hogy a tiszta víz alapvető is jólétünkhöz.
Fejlett társadalmunkban azt gondoljuk, hogy a tea, kávé, alkohol és a különböző üdítőitalok megfelelő helyettesítői a tiszta természetes víznek, amire a „stresszes” szervezetünknek szüksége lenne. Ez egy elemi és végzetes tévedés. Ezek az italok valóban tartalmaznak vizet, de emellett vízelvonó (dehidratáló) anyagokat is tartalmaznak. Eltávolítják az őket feloldó vizet és szervezetünk víztartalékaiból is elvonnak!
Manapság a kereskedelmi italoktól teszi függővé az embert. A gyerekeket nem késztetik, és nem tanítják meg a tiszta víz ivására, így mindenféle szénsavas italoktól és cukrozott gyümölcslevektől válnak függővé, míg az üdítők fogyasztása csökkenti a vízivás ösztönét.
A dehidratáció néhány folyamatot leállít a szervezetben. Ennek során a szervezetünk által adott különböző jeleket, a test kórós állapotaként értelmezzük.
• A magas vérnyomás általában nem gyógyítható; a beteg egész életében kezelésre szorul.
• Az asztma szintén nem gyógyítható; az inhalálók a folyamatosan szenvedők társaságába tartoznak.
• A gyomorfekélyt nem tudják gyógyítani, antacidokra van szükség
• Az allergiát nem tudják gyógyítani; a beteg a gyógyszertől függően él.
• Az ízületi gyulladásokat nem tudják gyógyítani…stb.

De mennyi vízre is van szüksége szervezetünknek az orvosok szerint?  A táblázat alapján 2,5 liter/nap:
Képzeljük el a következőt: napi folyadék-utánpótlásomra megiszom 1 liter gyümölcslevet.  A probléma ott jelentkezik, hogy a gyümölcslé szárazanyag tartalmának feldolgozásához annak víztartalma nagy részben el is használódik. Azonban a szervezet egyéb szükségleteire még mindig hiányzik vízmennyiség.  Jobbik eset, ha az 1 liter folyadék tiszta víz formájában kerül bevitelre. A táplálékkal felvett vízmennyiség sem tekinthető a szervezet vízellátásának, mert ez teljes egészében a táplálék-feldolgozásra és a szervezet méregtelenítésére fordítódik, és még kevés is hozzá.
A tápanyagok (zsírok, fehérjék és szénhidrátok) elégetése során keletkező úgynevezett oxidációs víz az egész vízforgalomhoz képest talán vésztartaléknak, ha elég.
A fenti táblázatból egyszerűen kimaradt a sejt anyagcsere, a méregtelenítő folyamatok vízigénye.  Ez hasonlít egy olyan mosógép esetéhez, amelybe a mosás során csak annyi vizet engedünk, amennyiben a mosópor éppen feloldódik és a ruhák éppen benedvesednek. És ezután, bármiféle öblítés nélkül, elvárjuk, hogy a ruhák tisztán kerüljenek ki belőle.
Mondhatjuk persze, hogy a szervezet intelligens és a bevitt vízmennyiséget képes visszaforgatni. Ez működik is egy bizonyos szintig. De ha testünknek a béltraktusból, a vese szűrési folyamatából, a vérből, vagy végszükség esetén a sejtekből kell kivonnia a vizet a létfontosságú folyamatok működéséhez, az károsítja a felsorolt szerveket, ami hosszabb távon biztosan megbetegít.
Tehát amennyiben egészségesek szeretnénk maradni, úgy a szervezet napi víz-, és csakis a tiszta víz szükséglete min.  1,5–2 liter.
Elég tiszta vizet iszol, hogy egészséges maradj?


GeoMag Water KFT.
Tel: 06-20-447-1677
E-mail: info@maunawai.hu
Weboldal: www.piviztisztito.hu