A nyár alakalmával egyre több időt töltünk a szabadban, ami igazán üdítő és kellemes érzés. Csábítanak a vízi sportok, a strandon vagy az uszodában töltött egy-egy szép napunk azonban fájdalmasan érhet véget. A hallójáratban megrekedt víz táptalajt nyújt a kórokozók elszaporodásának. Fülfájás, füldugulás, fülgyulladás jelentkezhet.

A fülgyulladásról azt gondoljuk, hogy az őszi-téli évszakok betegsége. Fülfájdalom azonban nyáron is jelentkezhet. Gyakran a tavaszi elhúzódó náthás megbetegedések, vagy allergia szövődményeként, de a panaszokat a medencék, tavak, tengerek vize is okozhatja.
Az elhúzódó megfázások következtében kialakuló fülgyulladás különösen gyermekkorban gyakori panasz. A jelenség oka, hogy gyermekeknél a fülkürt még jóval rövidebb, a laza környéki kötőszövetek duzzanata miatt gyulladásban gyorsabban elzáródik, lefutása kedvezőtlenebb, mint felnőttkorban.

Hajlamosabbak a középfülgyulladásra a fül anatómia rendellenességeivel - különösen a dobhártya és az Eustach-féle járat defektusaival - élők, a krónikus orrmandula gyulladással, illetve a nagyobb orrmandulákkal rendelkezők. Az allergiás betegek jellegzetes panasza az orrdugulás, melyet az orrnyálkahártya duzzanata is okozhat. Ez az állapot, amennyiben tartósan fennáll, szintén hozzájárulhat a fülgyulladás kialakulásához.

Strandolás közben valószínű, hogy a fürdőzés ártalmas hatásaira gondolunk legkevésbé. A nyaralás kellemes pillanatait azonban könnyen beárnyékolhatják a váratlanul jelentkező panaszok. Fülgyulladást a hallójáratba jutó - elsősorban klóros, uszodai - víz is okozhat. Ennek oka, hogy huzamosabb idő elteltével a víz leoldja a hallójárat felületi savas védőrétegét, a hámréteg felázik, fellazul. Így a hám védő funkciója meggyengül, a behatoló baktériumok előtt szabaddá válik az út. A tartós kánikulában felmelegedett tavak, strandok vizében elszaporodott kórokozók sokszor tömeges fülészeti megbetegedést okoznak.

A nyár más veszélyt is tartogathat számunkra. Mára épületeink szerves része lett a klímaberendezés, otthonok, munkahelyek, bevásárlóközpontok szinte minden helysége klímatizált. Emiatt napjainkban egyre gyakoribb a huzat vagy klíma okozta fülprobléma, melyeket szintén orvosolhatunk a Maya fülgyertya rendszeres használatával.

Maya Fülgyertya egy kétezer éves ősi, indián gyógymód eszközét eleveníti fel. Használói szerint nemcsak a fül panaszait orvosolhatja, mérsékelheti, hanem a testben bárhol felbukkanó gyulladásokat, fájdalmakat is. A Maya fül- és testgyertya fő hatóanyaga a méhviasz, amely már magában is gyógyító hatású, baktériumölő.

Maya Fülgyertya a következő betegségek kezelésére alkalmas: fül keringési zavara, fül, homlok- és arcüregek gyulladása, halláscsökkenés, fejfájás, migrén, megfázás, stressz, idegesség.

Maya Testgyertya: a test bármely fájdalmas bőrfelületére helyezve reumatikus gócok, gyulladások, menstruációs fájdalmak, hólyaghurut, görcsös hasi fájdalmak kezelésére használható.

Maya Fogyasztó testgyertya
Köldökbe helyezve a fogyókúra hatékony kiegészítője. Zsírégető és emésztést segítő hatóanyaga fokozza az anyagcserét, és így segíti a megfelelő testsúly elérését. A gyertya kúraszerű alkalmazása növeli az energiaáramlást, csökkenti a hasi puffadást, megszünteti az emésztőrendszeri problémákat.

A Maya Fülgyertya jótékony hatásáról és további hasznos információt megtalálnak weboldalunkon, ahol termékeinket közvetlen tőlünk is megrendelhetik.

Használata nem helyettesíti a szakorvosi kezelést!
Gyermekeknél a tisztítás kizárólag felnőtt jelenlétében végezhető.
Tilos! Perforált dobhártya esetén, illetve ha a páciens a gyertya anyagára, vagy a benne lévő hatóanyagra allergiás. Gyermekeknél 1 éves kor alatt nem ajánlott!

ORIGO Kkt.
6000 Kecskemét Belső- szegedi u.27.
www.mayafulgyertya.hu