Az érzékeny bőrűeknél gyakrabban jelentkezik súlyos bőrszárazság, allergiás bőrpír a klóros medencevíz, a nap szárító hatása vagy a fülledt melegben való izzadás miatt. Ezek a bőrtünetek viszketéssel, hámlással, kirepedezéssel járhatnak és esztétikailag sem nyújtanak kellemes látványt.


A szabadtéri programok során fokozottabban vagyunk kitéve az esetleges sérülések és a napégés veszélyének. A kirándulás során szerzett horzsolás a lábon, a bográcsból kifröccsenő zsír okozta égési sérülés, vagy egy rovarcsípés igencsak megkeserítheti a közös családi programot. Ilyenkor jól jön, ha van nálunk gyors segítség, hogy ne a sérülésekről szóljon a nyaralás. 
Szerencsére a természet mindenre nyújt hatékony megoldást gyógynövények formájában. Készüljünk fel a nyárra a napsárga színben pompázó orbáncfűvel és körömvirággal!

Miben segíthet nekünk ez a két gyógynövény?

Sárga színük nem csupán a napfényt idézi, valójában ebben rejlik legfőbb gyógyhatásuk is. Szirmaikat a természet nagy piktora, a flavonoid vegyületek festik aranysárgára. E csodás hatóanyag kiváló antioxidáns, gyulladáscsökkentő és hámosító hatással rendelkezik. A körömvirág és az orbáncfű kivonatait tartalmazó készítmények nagyszerű gyógyírt jelenthetnek a legtöbb bőrproblémára: enyhítik a bőrpírt és a viszketést, elősegítik a hám- és égési sérülések gyorsabb gyógyulását. Kitűnő választásnak bizonyulnak napégette bőr kezelésére is, hiszen szinte azonnal szüntetik a feszülő, égő érzést, hidratálják és regenerálják a sérült bőrfelületet.
Gyulladáscsökkentő tulajdonságuk jó szolgálatot tesz visszeres és aranyeres panaszok esetén is. Használhatjuk belsőleg tea, cseppek és szirupok formájában, illetve külsőleg krémek, balzsamok, valamint ülőfürdőhöz fürdősó formájában.
Az orbáncfű emellett a leghatékonyabb stresszoldó gyógynövény is, mely belsőleg fogyasztva enyhítheti az utazással járó szorongást, vagy a nyaralás során fellépő alvási nehézségeket, nyugtalanságot.
Amikor másik városba, netán másik országba utazunk, bizony gyakran előfordul, hogy a helyi ételek, illetve az eltérő vízkultúra miatt gyomor- és bélpanaszok alakulnak ki. A körömvirág és az orbáncfű alkalmas gyógynövény az emésztési panaszok, gyomorrontás, bélgyulladások enyhítésére. Szüntetik a gyomorgörcsöt, helyreállítják az emésztőrendszer működését.

Milyen készítményeket válasszunk?

Lehetőleg ellenőrzött minőségű és összetételű termékeket vásároljunk. Fontos, hogy a választott készítmények magas hatóanyag tartalommal rendelkezzenek és természetes összetevőket tartalmazzanak. A szintetikus összetevők tovább ronthatnak ugyanis a helyzeten, súlyosbíthatják a tüneteinket. 
Maria Treben Patikájában kizárólag természetes összetételű termékekből választhatunk. A gyógynövénykivonatok mellett a legtöbb kozmetikumban megtaláljuk az egyedülálló Eredeti Svédkeserű kivonatot is, valamint más, jótékony hatású összetevőket, melyek tovább fokozzák a gyógynövények jótékony hatásait.
A nap virágait tartalmazó készítmények a Körömvirág-orbáncfű szappan, a Napfényes Svédkeserűs Parajdi fürdősó, a Körömvirág balzsam, az Orbáncfűolaj balzsam és a Körömvirág szirup. Ezeket önmagukban vagy kombinálva is alkalmazhatjuk. Szerezz be legalább egyet ezek közül és egészítsd ki vele házipatikádat!

A fenti termékeket keresd  a www.mariatrebenpatikaja.hu webshopban.