1. Figyeljük meg a nyelvünk színét!

A nyelv színének árnyalatai kiváló mutatók lehetnek szervezetünkben meglévő gyulladásokra. Minél sötétebb vörös a nyelv, annál valószínűbb, hogy valahol gyulladás van jelen. Ideális esetben a nyelvünknek szép rózsaszínűnek kell lennie. Ha azonban észrevesszük, hogy a nyelvünk kissé duzzadt vagy elszíneződött, érdemes lehet elgondolkodni egy gyulladáscsökkentő diéta bevezetésén.

Íme néhány példa arra, hogy milyen betegségekre utalhat a nyelvünk színe:
Fehér nyelva méreganyagok távoznak a szervezetből
Sárgászöldesepe vagy májproblémákra utal
Szürke, szürkésbarna gyomor- vagy bélproblémák jele
Szokatlanul pirosszívproblémák
Részben pirosas, foltospajzsmirigy problémák
Töredezettásványi anyag hiány

2. Vizsgáljuk meg a szemünket!

Figyeljük meg a szemfehérjét! Világos, fehér vagy sárgás és homályos? A szemnek mindig tiszta fehér színűnek kell lennie, mert az elszíneződése valamilyen méreganyag felgyülemlését jelezheti. Ha a szemünk piros, az gyulladás, kiszáradás, stressz vagy fáradtság jele lehet.

3. Milyen ízű a szánk?

A reggeli savanykás szájíz teljesen normális. Ha a szánk szagos és lepedékes, az felhalmozódott méreganyagokat jelez. Szervezeted arra figyelmeztet, hogy ideje egy alapos tisztítókúrába kezdeni.

4. Vizsgáljuk meg a bőrünk állagát!

Nincs is jobb időpont erre, mint a reggeli arcmosás. Nedvesítsük be a bőrünket, és nézzük meg, hogy jelentkezik-e erre bármilyen irritáció. Ha szokatlant észlelünk, érdemes utánajárni. Például a májproblémák erőteljesen kirajzolódnak az arcunkra.

5. Teszteljük a pH-nkat!

Ha van lakmuszpapírunk, akkor nagyon könnyen megtehetjük ezt a vizsgálatot. Ez megmutatja, hogy a testünk mennyire savas vagy lúgos. Ha a szervezetünk el van savasodva, akkor lúgosítsunk! Erre tökéletes gyógymód a sötétzöld leveles zöldségek és hüvelyesek fogyasztása.