• Ha sok szép petrezselyemzöldem van, jól megmosom és összeaprítom, a jégkockatartót megtöltöm vele, és engedek rá vizet, majd a fagyasztóba teszem. Ha megfagyott, kitördelem belőle a petrezselyemkockákat, zacskóba teszem, és így teszem vissza a fagyasztóba. Levesekbe, burgonyára használom, olyan, mintha frissen vágtam volna össze.

• A petrezselyem-, lestyán- és zellerlevelet szárítás után összekeverem, így teszem zárható üvegbe. Ezt a keveréket minden töltelék húshoz használom (fasírozott, töltött paprika, töltött csirke), valamint a zsemlyegombóc galuskájába is szórok.

• Ha a rántott hús panírozásánál megmarad tojás, liszt és zsemlemorzsa, öntsük össze, és evőkanállal adagoljuk a forró olajba, süssük aranybarnára, így piskóta állagú gombócokat kapunk, amit köretként is tálalhatunk.

• A bablevest rántás helyett úgy sűrítem, hogy a benne főtt zöldséget összeturmixolom. Így a gluténérzékenyek és a fogyókúrázók is megeszik. Finom és egészséges!

• Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem „köpköd” sütés közben.