• Ha sok szép petrezselyemzöldem van, jól megmosom és összeaprítom, a jégkockatartót megtöltöm vele, és engedek rá vizet, majd a fagyasztóba teszem. Ha megfagyott, kitördelem belőle a petrezselyemkockákat, zacskóba teszem, és így teszem vissza a fagyasztóba. Levesekbe, burgonyára használom, olyan, mintha frissen vágtam volna össze.

• A petrezselyem-, lestyán- és zellerlevelet szárítás után összekeverem, így teszem zárható üvegbe. Ezt a keveréket minden töltelék húshoz használom (fasírozott, töltött paprika, töltött csirke), valamint a zsemlyegombóc galuskájába is szórok.

• Ha a rántott hús panírozásánál megmarad tojás, liszt és zsemlemorzsa, öntsük össze, és evőkanállal adagoljuk a forró olajba, süssük aranybarnára, így piskóta állagú gombócokat kapunk, amit köretként is tálalhatunk.

• A bablevest rántás helyett úgy sűrítem, hogy a benne főtt zöldséget összeturmixolom. Így a gluténérzékenyek és a fogyókúrázók is megeszik. Finom és egészséges!

• Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem „köpköd” sütés közben.

Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat, így nem ragad az edény aljához, és az olaj is kevésbé habosodik.

• Ha azt szeretnéd, hogy a tök szép szálas maradjon a főzelékben, gyalulás után keverj hozzá egy kis ecetet. A pirított hagymához add a kaprot, kevés vízben főzd, és tejfölösen habard be. Minden főzelék finomabb, ha nem rántással sűríted!

• A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt hagymát teszünk.

• Ha pizzát, kenyeret vagy egyéb tésztát akarunk mikróban melegíteni, vegyük vissza fél erősségűre a mikrót, és egy kis pohárka vizet tegyünk be az étel mellé. Így nem fog kiszikkadni, és olyan lesz, mintha friss lenne!

• Ha szilikonformában sütünk, a tűpróbát makarónival vagy spagettivel végezzük, így biztos nem károsodik a forma.

• Nagyon jóízű majonézt készíthetsz, ha keversz hozzá kevés édesítetlen tejszínt is.

• A túrógombócot érdemes fagylaltos kanállal szaggatni a forró vízbe. Gyors és nem maszatolós.

• A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki. Lehet ízesíteni is az olajat pl fokhagyma granulátummal.

• A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá. Ezután pikk-pakk lejön a bőre.

Muffinsütéskor is hasznos egy fagylaltoskanál. Meleg vízbe mártva szépen, egyenletesen osztható el a tészta a formákban, amiben sütjük.

• Ha a fánk tésztájába víz helyett sört vagy szódavizet teszel, rendkívül laza és könnyű lesz.

• Ha felverés előtt kevés citromlevet vagy csipetnyi sót teszel a tojásfehérjébe, a hab nem esik össze.