Tudod, hogy mennyi munka van vele? Kikeverés + feltekerés = 7 – 8 perc! És minőségi parizert eszik a család. Nem olyant, amibe a gyárban a szemetet darálták bele. S ízfokozóval tették finommá. Az én parizeremben NINCS ízfokozó, mert finom, úgy ahogy van. Jó étvágyat kívánok hozzá!
A recept:
- 1/2 kiló darált csirkemell (minél pépesebb legyen!)
- 2 tojásfehérje
- 2 dl tejszín
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 evőkanál liszt
- só, fekete bors
Elkészítés
Jól összekeverjük az összes hozzávalót. Veszünk egy sütőpapírt. Ráhalmozzuk a húsmasszát. Feltekerjük kolbász formára. Majd beletekerjük az egészet alufóliába. Lezárjuk, mint a cukorkákat a két végén megtekerve. Spárgával 3 – 4 helyen átkötjük. Forrásban lévő vízben főzzük 35 – 40 percet. Kivesszük a vízből. 1 órát hűlni hagyjuk. Ha teljesen kihűlt, hűtőbe tesszük. Hűtés után jól szeletelhető.
Javaslat: Ha vékonyka "kolbászokat formálunk, az olyan lesz, mit a virsli.