1. Hogyan éleszd fel az elhervadt virágot a vázában?

Hogy a vágott virág újra szép legyen a vázában, tedd forró vízbe. Ahogy a víz lehűl, a virágok életre kelnek. Ezután vágd vissza a szárukat, majd tedd őket hideg vízbe.

 

2. Hogyan mosd el az üvegeket?

Mosd tisztára az üveg belsejét úgy, hogy meleg vizet egy kevés homokot teszel bele, majd jól összerázod az egészet.

 

3. Hogyan szedd ki a tintafoltot a ruhából?

Ha olyan szerencsétlenül jártál, hogy a ruhádra tinta borult, áztasd tejbe. Egy idő után a tintafolt magától kijön.

 

5. Hogyan ismerd fel, hogy az ágyad túl nedves?

Hogy kiderüljön, hogy az ágyad túlzottan nyirkos-e, tegyél egy kis tükröt a lepedő alá. Ha néhány perc alatt bepárásodik, jobb, ha nem alszol többé abban az ágyban.

 

6. Hogyan forralj fel megrepedt héjú tojást?

Hogy a megrepedt héjú tojás belseje a főzés során ne folyjon ki, tégy egy kevés ecetet a vízbe.

 

7. Hogyan ellenőrizd a vaj minőségét?

Törj le belőle egy kis darabot, dörzsölj be vele egy papírt, majd gyújtsd meg. A tiszta vajnak finom illata lesz, míg a margarin kellemetlen, faggyús szagot áraszt.

 

8. Hogyan távolítsd el a szálkát vagy üvegszilánkot a bőrből?

Tölts meg egy kis üvegpalackot forró vízzel, majd a szálkás részhez nyomd oda szorosan az üveg száját. A lehűlő víz hatására az üveg oda fog tapadni a bőrhöz és hamarosan könnyedén ki tudod szedni a szálkát vagy a szilánkot.

 

9. Hogyan kezeld a ficamot?

Polcold fel a kificamodott lábadat és csavard be hideg vizes ruhával. Mindig tartsd nedvesen. Olívaolajjal még hatékonyabbá teheted a kezelést.

 

10. Hogyan vigyél egy teli kancsót?

A folyadékkal teli kancsót úgy fogd meg, hogy a súlya ne tudja lefelé húzni. Így a folyadék nem fog kiömleni belőle.

 

11. Hogyan válassz külön két egymásba szorult poharat?

A felül lévő poharat töltsd meg hideg vízzel, az alsót pedig állítsd bele meleg vízbe. Egyszerre külön fognak válni!

 

12. Hogyan gyújtsd meg a gyufát szélben?

Készíts néhány bemetszést a gyufa szárán. Mikor meggyújtod a gyufa fejét, a szárán lévő bemetszések is lángra fognak kapni.

 

13. Egy tipp burgonya főzéshez

Hogy a burgonya száraz legyen, forrás közben adjunk hozzá cukrot és sót is. Ha kész, öntsük le róla a vizet, az edényt pedig tegyük vissza a tűzre és rázogassuk, hogy a burgonyák tökéletesen szárazak legyenek.

 

14. Hogyan vágd fel a friss kenyeret?

Mártsd a kést forró vízbe 10-15 másodpercre, majd lassú mozdulatokkal vágd fel a kenyeret.

 

15. Hogyan óvd meg egy értékes váza épségét?

Félig töltsd meg a vázát homokkal. A súly miatt nehezebben dől fel. Ez különösen hasznos azoknál a vázáknál, melyeknek kicsi a talpuk.

 

16. Hogyan tartsd frissen a tojásokat?

 A tojások sokáig eltarthatók, ha egy dobozba sót öntesz és abba teszed a tojásokat. A dobozt tartsd száraz helyen.