Látásunk gyakran betegségek, túlterhelés és káros behatások, valamint a kor előrehaladtával is romolhat. A mai modern társadalomban ráadásul a számítógépek, laptopok, mobiltelefonok, és egyéb eszközök használata kifejezetten megterheli szemünket, és az ebből adódó látászavar sokak mindennapjait nehezíti meg. A hosszú ideig tartó képernyőre fókuszálás megviseli a szemet, és olyan tünetek okoz, mint például a szemfáradékonyság, a homályos látás vagy a viszkető érzés a szemben.

A természetes astaxanthinés a látás
A természetes astaxanthin a Haema-tococcus pluvialis nevű mikroalgában természetesen előforduló karotinoid az egyik legerősebb ismert antioxidáns, melynek számos pozitív hatása lehet szervezetünkre. Segítségünkre lehet például immunrendszerünk erősítésében, bőrünk védelmében, az oxidatív stressz csökkentésében, vagy állóképességünk növelésében. Azonban azt már kevesen tudják, hogy ez a kivételes antioxidáns akár látásunkat is támogathatja, csökkentheti a szem érzékenységét, lassíthatja kifáradását.
Klinikai kutatások vizsgálták, hogy a természetes astaxanthin szedése milyen hatással lehet a szem alkalmazkodó képességére, s ezáltal csökkentheti-e a fokozott igénybevétel okozta szemfáradtságot, homályos látást.
A szem alkalmazkodó képessége azt fejezi ki, hogy milyen gyorsan tud fókuszt váltani egy távoli tárgyról egy közelire, illetve fordítva. Az emberi szem gyors és nagymértékű fókuszváltását a szemlencse mozgatásáért felelős izmok végzik. A hosszas számítógép-használat megterheli ezeket az izmokat, ezért is fordulhat elő, hogy a szem kifárad, kiszárad és ideiglenesen homályossá válik a látás.

Kutatások
Egy 2010-ben végzett kutatás (Nagaki Y et al.) azt vizsgálta, hogy a természetes astaxanthin milyen hatással van a szem alkalmazkodó képességére. A 42 kísérleti alany 4 héten keresztül napi 9 mg AstaReal astaxanthint szedett. Egy másik 2005-ös kutatás (Shiratori et al.) a szem alkalmazkodási képességének sebességét vizsgálta, azaz hogy a szem milyen gyorsan tud váltani és hozzászokni egy új fókuszponthoz. A szemfáradékonysággal küzdő kísérleti alanyok napi 6mg astaxantint szedtek 4 héten keresztül. A két vizsgálatban az astaxantint szedők csoportjában, a placebót szedő kontrollcsoporttal ellentétben, javult az alkalmazkodó képesség illetve a fókuszálási sebesség.
További klinikai tesztek azt is vizsgálták, hogy az astaxantin képes lehet-e javítani a keringést a szem hajszálér-hálózatában. Ugyanis a retina vérellátása nagyon lényeges a látás szempontjából, mivel ez az alapja a szemműködés belső egyensúlyának.

A természetes astaxantin előnyei:
• Enyhítheti a számítógép okozta szemfáradtságot.
• Serkentheti a keringést a hajszálerekben.
• Javíthatja a szem alkalmazkodó vagy fókuszváltási érzékenységét.Tudta?
A tengeri élőlények, mint például a lazac és a krill, de még a flamingó is előszeretettel fogyasztanak astaxanthin tartalmú Haematococcus pluvialis algát. Ezek az állatok az astaxanthinnak köszönhetik narancsos-rózsaszín színüket és innen az astaxanthin kapszula pirosas színezete is.

Viszonteladók jelentkezését is várjuk!

Vitálvár Kft
Természetből jeles
Tel: +36 20 343 0300
1136 Budapest
Pannónia u. 33. fszt/1.
info@vitalvar.hu
www.vitalvar.hu

 

 

 

 

 

 

Forrás: http://www.astareal.se
Tanulmányok
1. Nagaki Y et al., Effects of astaxanthin on accommodation, critical flicker fusions, and pattern visual evoked potential in
visual display terminal workers. J Trad Med. 2002;19:170-73.
2. Nakamura A et al., Changes in Visual Function Following Peroral Astaxanthin. Jpn J Clin Opthalmol. 2004;58:1051-54.
3. Nitta T et al., Effects of astaxanthin on accommodation and asthenopia – Dose finding study in healthy volunteers.
J Clin Therap Med. 2005;21(5):534-56.
4. Nagaki Y et al.,The supplementation effect of astaxanthin on accommodation and asthenopia. J Clin Therap Med. 2006;22:41-54.
5. Nagaki Y et al., Effect of astaxanthin on accommodation and asthenopia. Folia Ophthalomogica Japonica. 2010;3(5):461-68.
6. Saito M et al., Astaxanthin increases choroidal blood flow velocity. Graefes Arch Clin Exp Ophthalmol. 2012;250:239-45.
7.Nagaki Y., et al. The Effect of Astaxanthin on Retinal Capillary Blood Flow in Normal Volunteers. J Clin Therap Med. 2005;21(5):537-542
8. Shiratori K, Ohgami K, Nitta T, Shinmei Y, Chin S, Yoshida K, Tsukahara H, Takehara I, Ohno S. (2005). Effect of astaxanthin on accommodation and asthenopia – Efficacy identification study in healthy volunteers. J. Clin. Therap. Med., 21(5):543-556. Sussman M. (2001) Total Health At The Computer, Station Hill, New York.

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!