És mindez tudományosan bizonyított!

Az orvosok Kaliforniában és Pittsburghben megállapították, hogy a széles csípőjű nők tovább élnek. Ehhez a felméréshez 16 ezer nőt vizsgáltak meg!
Az oxfordi egyetemen nemrégiben készült tanulmány szerint a nagyobb hátsóval rendelkező nőknek kevesebb esélyük van krónikus betegségek kifejlődésére és okosabbak, mint a kis vagy közepes méretű fenékkel rendelkezők.

A tanulmány kimutatta azt is, hogy a nagyobb fenék alacsonyabb koleszterinszintet eredményez a hormonok miatt, melyek hozzájárulnak a cukrok gyorsabb lebontásához.
Továbbá arra a következtetésre jutottak, hogy ezeknek a nőknek a cukorbetegségre és a szívbetegségekre is kisebb az esélyük, mint a másik csoportnak. Ez az előny pedig az ő szervezetükben nagy mennyiségben megtalálható Omega-3 zsírsavaknak köszönhető. A jobb agyműködés is ezen zsírsavaknak tudható be. A tanulmány vezetője, Konstantinos Manolopoulos szerint a nagyobb fenék egyenlő az alacsonyabb koleszterin- és alacsonyabb vércukorszinttel.
A tanulmányban számos pontra kitérnek, hogy hogyan segít a nagy fenék a hosszú élet elérésében. Például az egyik tényező a megfelelő hormonális működés és emésztés mellett az, hogy a fenék puha zsírszövetei csapdába ejtik a káros zsírszövet részecskéket, és ez is nagyban hozzájárul, hogy ne alakuljon ki keringési és érrendszeri probléma a szervezetben.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!