A keserűsó, vagy más néven magnézium-szulfát, egykoron „mindenre is jó” csodaszer volt, és szerencsére, napjainkban is nagyon könnyen beszerezhető.
A magnézium fontossága kiemelkedő, hiszen hiányában szervezetünkben idegrendszeri problémák, szívritmus-zavarok, vérnyomás ingadozás, hiperaktivitás, és emésztési gondok is felléphetnek. A keserűsó segít megőrizni a kalcium szintjét, szabályozza a vérnyomást, az inzulintermelődést, és a méregtelenítő folyamatokat is támogatja. Heti egy alkalommal egy keserűsóval dúsított forró fürdő nemcsak a nehézfémek kiürülését segíti elő szervezetünkből, de az izom- és ízületi fájdalmak enyhítésére, az idegrendszer megnyugtatására, valamint a zavartalan éjszakai alvás biztosítására is kitűnő.

Nézzük, mi mindenre alkalmazható még ez a multifunkcionális csodaszer:

Zúzódások és kisebb sérülések: Egy hideg vízben feloldott keserűsóba mártott tiszta ronggyal borogassuk a sérült területet, vagy készítsünk belőle öblítőt égési sérülések kezelésére.

Emésztési problémák: Egy hétig tartó kúra során,naponta, lehetőleg reggel éjgyomorra fogyasszunk el egy csésze testmeleg vizet, amelyben 1-2 teáskanál keserűsót oldunk fel,Serkenti az emésztést, ideális választás székrekedés vagy vízvisszatartás esetén.

Hajápolás: Készítsünk házi készítésű hajpakolást néhány csepp olívaolaj, egy negyed csésze víz és egy teáskanál keserűsó felhasználásával, melytől hajunk lágy, hullámzó és selymes lesz.

Szálkák eltávolítása: Egy keserűsóval kevert vízben áztatva könnyen megszabadulhatunk a kellemetlen szálkáktól.

Kártevők ellen: Két hetente egy 1-2 evőkanál keserűsót 5 liter vízben feloldva permetezzük meg a kártevőktől szenvedő területeket a kiskertben, vagy tápláljuk ezzel a növényeinket a virágzási időszakban, hogy élénk virágzásnak örvendhessünk.

Fedezd fel a keserűsó számtalan előnyét, és használd bátran egészséged  javára!