A XX. század embere mérhetetlen kapzsiságával, haszonlesésével, habzsolásával, az „egyszer élünk, de akkor legalább jól éljünk" vezérelvével szinte felfoghatatlan, orvosolhatatlan sebeket, károkat okozott Földünknek, mindannyiunk közös otthonának, kincsének.

Már nemcsak madarak, állatok, növények pusztultak ki. (Évtizedekkel ezelőtt, ha valaki azt mondta volna, hogy a veréb is védett madár lesz, hát igencsak megmosolyogták volna.) Tavak, kisebb tengerek tűntek el, helyükön partra vetett rozsdásodó hajók mementóként meredeznek kényszerű partra vetetten. Kisebb földrésznyi szeméthegyek zátonyként úsznak az óceánokon, ki irtották az őserdőket, a földkéreg szomjazik, nem kap táplálékot, hervad fű, fa, virág, kukorica, gabona. S soha ennyi betegség nem kínozta még az emberiséget. Hol vagyunk már attól, hogy markunkat megmerítsük a vidáman csobogó, szaladó kispatakban, felbugyogó forrásban, s szívjuk magunkba a Föld éltető, édes nedvét. A tudósok lakható bolygókat keresnek, kutatnak s találnak, és valahol már biztosan tervezik a „költözködést" is, ami persze alighanem csak a kiváltságosok privilégiuma lesz, ha meghal a föld.
Mások kongatva a vészharangot próbálják meg észhez téríteni a műkörmös világunkat, dobjuk el a sok szintetikus műanyagot, térjünk vissza a természet megalkotta, még létező gyümölcsökhöz, növényekhez kívül-belül fogyasztva.
A természet áldott termékei évezredeken át bizonyították, hogy az élővilág, az ember javára szolgálnak. Teremtett növényeket (szereket) hízásra, fogyásra, gyógyításra, sebekre, szépítkezésre. Csak le kellene értük hajolni, vagy ha már a televízió bárgyú műsorait ennyi időre sem tudjuk nélkülözni, akkor legalább tanulmányozzuk át alaposan a webáruházak bőséges kínálatát, és olyan terméket válasszunk, ami nem ártalmunkra van, hanem a javunkat szolgálja.
Szerencsére egyre több cég komolyan veszi, hogy csupa gyógynövényből, vitamindús gyümölcsből, színező- és adalékanyag nélkül állítsa elő termékeit a kisbaba popsikenőcsétől a szappanon, testápolón át az arckrémig, rúzsig, hajfestékig. Ezen termékek százait találhatja meg Ön is a Légy szép! webáruházban! S szerencsére egyre alábbhagy az elsősorban fiatal lányokat, asszonyokat megszédítő, különböző műanyagokat, színezőket, mesterséges tartósítókat tartalmazó, ám csodás szépséget, megfiatalodást ígérő, valójában hamis, talmi szerek divatőrülete. Egyre többen fordulnak vissza a természet tiszta forrásához. Jó látni, hogy áldott állapotban lévő kismamák chipsek helyett almát nassolnak, gyermekeiknek megbízható helyen veszik a természetes tehéntejet, kecsketejet, nem tömik tele kétes eredetű löttyökkel, még ha ezeket reklámozzák is.
Fertőtlenítésre kamillát, citromot, ecetet használnak, a zsírfoltokat szódabikarbónával tüntetik el, s ha eldugul a mosogató lefolyója nem méregdrága vegyszerrel tisztítja meg, hanem például kávézaccal, amely természetes anyagként kerül vissza az örök körforgásba. Hiszen ez a lényege a természetes anyagokból készült termékek használatának, hogy miután jótékonyan megszépített, felüdített engem, a lemosás után a szennyvízbe jutva, nem károsítja a Földet. Nem kellenek évszázadok, hogy ott mikroorganizmusok elpusztítsák, hanem azonnal újra hasznosulva táplálják az éltető talajt. Pofon egyszerű az egész, őseink, eleink, nagyanyáink mindenre tudtak egy használható növényt, s élhető, használható Földet hagytak ránk, utódaikra. Amire aztán mi nem vigyáztunk, sem a nagyhatalmak, sem az egyes ember. Talán annyira még nem késő, tudatossággal próbáljuk meg menteni a menthetőt bolygónk fogyatkozó másodperceiben. Egy vele az életünk, s egy lesz a vesztünk is, ha ezt akarjuk. Válasszuk tudatosan a természeteset kozmetikumokat és legyünk szépek természetesen!

www.legyszep.hu