Ezért nem szabad az almát zöldséggekkel együtt tárolni télire!
Hasznos tippek és trükkök a téli tároláshoz! Mit mivel, hogy és hány fokon tároljunk.
8 / 8 db bejegyzés — 1. oldal
Hasznos tippek és trükkök a téli tároláshoz! Mit mivel, hogy és hány fokon tároljunk.
Az alábbiakban néhány olyan módszert mutatunk be, amelyek segítségével hosszabb ideig megőrizhetjük a fűszernövények aromáját és a gyógynövények hatóanyagait.
A gránátalma évezredek óta ismert gyümölcs, amelyet már az ókorban is nagyra becsültek nem csak különleges íze, hanem gyógyító tulajdonságai miatt is. Ez a rubinvörös magokkal teli gyümölcs manapság reneszánszát éli, miután a modern tudomány igazolta rendkívüli tápanyag-összetételét és egészségügyi előnyeit. De hogyan használhatjuk ki maximálisan a gránátalma jótékony hatásait a mindennapi életben?
A kókuszolaj 15 felhasználási módja a konyhán túlA kókuszolaj az elmúlt évtizedben valódi reneszánszát éli – az egykor csak egzotikus összetevőként ismert anyag mára sokak számára mindennapi alapanyaggá vált. Bár a konyhában való felhasználása széles körben ismert, a kókuszolaj rendkívüli sokoldalúsága lehetővé teszi, hogy számtalan más területen is kiváltson vegyi anyagokat tartalmazó termékeket. A következőkben 15 kevésbé ismert, de annál praktikusabb felhasználási módot mutatunk be.
A különböző olajok egyre nagyobb választékban állnak rendelkezésünkre, ám kevesen tudják, hogy nem mindegyik alkalmas minden típusú ételkészítéshez. A különböző olajok eltérő füstponttal, ízvilággal és tápanyagtartalommal rendelkeznek, és ezek meghatározzák optimális felhasználási területüket. Ismerje meg, milyen veszélyekkel járhat a nem megfelelő olaj használata, és hogyan válassza ki a tökéletes olajat minden konyhai eljáráshoz!
A dió értékes és egészséges csemege, de sajnos hajlamos az avasodásra. Az avas dió nem csak kellemetlen ízű, de egészségre káros anyagokat is tartalmazhat. Szerencsére megfelelő tárolással hosszan megőrizhetjük frissességét.
Emlékszel még, milyen puha volt az a türkizkék törülköző, amit a legutóbbi nyaraláson vettél? Aztán egyszer csak azt vetted észre, hogy olyan kemény lett, mint egy smirglipapír. Ne aggódj, nem kell kidobnod – egy régi házi praktikával és némi modern csavarral újra olyan puha lehet, mint újkorában.
Azt hiszed, egyedül vagy a konyhádban? Tévedés! Apró, szárnyaló lakótársaid már lehet, hogy most is ott köröznek a lisztesdobozod körül, készen állva, hogy tönkretegyék a karácsonyi sütemények alapanyagait. De ne ess pánikba – felvértezünk minden tudással, hogy megnyerd ezt a csatát!