A tyúkhúsleves gyógyító ereje világszerte ismert, és számos kultúrában alapvető házi gyógymódként tekintenek rá. A hosszú főzési idő alatt a csontokból és porcokból értékes tápanyagok oldódnak ki, amelyek együttesen fejtik ki jótékony hatásukat. A kollagén, az ásványi anyagok és az aminosavak olyan egyedi kombinációját tartalmazza, amit más ételekben nehéz megtalálni.
A gyulladáscsökkentő hatás titka
A Nebraska Egyetem kutatói kimutatták, hogy a tyúkhúsleves képes csökkenteni a neutrofilek (a fehérvérsejtek egy típusa) mozgását, ami közvetlenül befolyásolja a gyulladásos folyamatokat. Ez magyarázhatja, miért olyan hatékony megfázás és influenza esetén.
A kollagén szerepe
A hosszan főtt csontokból és porcokból természetes kollagén oldódik ki. Ez nem csak az ízületek egészségét támogatja, de erősíti az immunrendszert és javítja a bélrendszer működését is. A kollagén emellett segíti a sebgyógyulást és támogatja a bőr regenerálódását.
Ásványi anyagok és nyomelemek
A lassú főzés során a csontokból és zöldségekből számos értékes ásványi anyag oldódik ki. A kalcium, magnézium, foszfor és cink mellett olyan nyomelemek is megjelennek a levesben, amelyek könnyen felszívódó formában vannak jelen. Ez különösen fontos betegség utáni felépülés során.
A zöldségek hozzáadott értéke
Olvass tovább!
A teljes cikk elolvasásához online előfizetés szükséges.
Miről szól még a cikk:
- Hidratáló és tápláló hatás
- A lelki tényező
- Mikor a leghatékonyabb?
- Mi a tökéletes húsleves titka?
Most rendkívűli kedvezménnyel, ide kattintva Előfizetek
Az egy éves előfizetés a digitális Zöld Újságra csak 990!
Mit tartalmaz az előfizetés?
- A havonta megjelenő digitális Zöld Újság magazint 12 hónapont keresztül.
- Zöld Újság digitális lapszámainak archívumát.
- Hozzáférést a kiemelt cikkekhez.
- Heti egy hirlevelet.
- Partnereink által felajánlott exkluzív kedvezményeket, kuponokat.
Már előfizető vagyok, bejelentkezem.