Természetesen a genetika teszi a dolgát, az így táplált paradicsom is piros bogyókat hoz, és valahol dereng benne az elvárt ízvilág, de hiányoznak belőle a zamatokat adó nyomelemek.
Ugyanez történik a konyhakerti növényekben is.
Azokban a kertekben, ahol évtizedek óta kizsákmányoló gazdálkodás folyik, és maximum egy kis műtrágyával igyekszik a kertbarát táplálni a növényeket, szép lassan elhasználódnak a talaj rejtett tartalékai. Így a kultúrnövények egyre kevesebb nyomelemből tudnak válogatni a termények „fűszerezéséhez”, tartósításához.

Mi a megoldás a konyhakerti talaj elszegényedése ellen?

A talaj életerőssé tétele. Ennek 3 alappillére van:
- talajélet helyreállítása,
- a szerves anyagok és
-  a humusz pótlása
A talajélet biztosítja a tápanyagok, a víz- és a levegő ideális körforgását, támogatja a növények immunitását, biztosítja a tápanyagok felvehető formára való átalakítását.
A szerves anyagok megkötik a vizet, és biztosítják a talajban a hosszútávú tápanyag raktárakat, lassan bomlanak le, folyamatosan táplálva a talajban élő mikroorgazmusokat és biztosítják a növényzet számára könnyen felvehető, szerves kötésű elemeket. (Ezzel szemben a műtrágya a talajéletet nem táplálja és sokszor csak részben tud hasznosulni a növényekben is.)
A humusz pedig egyrészt egy gyorsan felszívódó tápanyag, immunerősítő „vitamin koktél”, másrészt maga a fűszer, amitől a termények olyan zamatosak lesznek, mint anno a mama kertjében!  
A speciális, úgynevezett kelát kötésű szerkezetében akár 70-90 féle különböző nyomelemet is meg tud kötni, ami a növénybe bejutva a biokémiai folyamatok sokaságát támogatja, garantálja a gazdag ízvilágot, a hosszabb eltarthatóságot és azt, hogy egészséges ételek kerüljenek az asztalára.

Miért nincs humusz a talajainkban?
A humusz rendkívül lassan keletkezik a humifikáció során a szerves anyagokból. Az elmúlt évtizedek műtrágyás és vegyszeres kertápolási gyakorlata viszont megszakította a körforgást. Nem, vagy csak nagyon kis mennyiségben keletkezik a talajban, hiszen nincs szerves tápanyag, a növények pedig felélték a tartalékokat.
Ez az oka, hogy a konyhakertben évről évre nehezebb a növények termesztése, ízetlenebbek és betegesebbek a termények.

Van megoldás a problémára
 A Humin Garden humuszkészítmények könnyen elérhetőek granulált és oldat formájában is, így a talajba bedolgozva, a növényt beöntözve, vagy lombtrágyaként kipermetezve is azonnali megoldást tud nyújtani a tápanyagok hiányára. Akár még most, a szezon közepén is bátran kipróbálhatja, azonnali lesz a változás.
Ha rendszeresen használja a Humin Garden termékeket, a kertje ontani fogja az egészséges alapanyagokat!

www.kertfuvesites.hu
www.evakert.hu