Csodaszer a kávéban - ganoderma gyógygombaÚgy három évvel ezelőtt meglátogattam egyik régi barátomat, aki természetesen megkínált kávéval. Amikor elővette a zacskós kávét, megjegyeztem, hogy „nem képzeled, hogy egy komoly kávés nem főzött kávét iszik?”. Erre megkérdezte, hogy hallottam-e már a ganoderma gombáról, mert a kávéban, amivel megkínál, az van. Amikor elárulta, hogy ez pecsétviaszgomba, én arra gondoltam, hogy a pecsétviasz vöröses barna, és ragad, ő viszont elkezdett róla áradozni. A ganodermát, a gyógynövények királyának nevezte, amelyre a kínaiak évezredek óta kiemelkedő minőségű „gyógynövényként” tekintenek.

 

Ez az úgynevezett első „gyógyszer”, amely még hosszú ideig történő fogyasztás esetén sem okoz semmilyen mellékhatást; viszont javítja az állóképességet, fokozza a szervezet öngyógyító képességét, segít abban, hogy megőrizzük egészségünket, és hosszú életet élhessünk.

Meglehetősen vegyes érzelmekkel ittam meg első csésze ganodermás kávémat, amely minden várakozásom ellenére finom volt, még szívdobogást sem okozott, és egyenletes kellemes frissességet biztosított hosszú ideig.
Ezek után érthető, hogy alaposabban utána jártam ennek a gombának.
Kiderült, hogy az utóbbi időben a távol keleti kutatókon túlmenően, Európában és Magyarországon is igen komolyan foglalkoznak a gombák gyógyító hatásával, és a gyógygombák között igen előkelő helyet foglal el a ganoderma.

Néhány adat egy 2009-ben irt tudományos cikkből:
A Ganoderma lucidum (Ling Zhi) egy fehér bazídiumos gomba, amelyet a „halhatatlanság gombájaként” tartanak számon Kínában, Japánban, Koreában és más ázsiai országban, mintegy 2000 éve. Nagyon sok kutatást végeztek a Ganoderma terápiás lehetőségeivel kapcsolatban. A Ganoderma lucidum micéliuma (gombafonala) és spórái körülbelül mintegy 400 különböző bioaktív vegyületet tartalmaznak, amelyek elsősorban tritertének, poliszacharidok, nukleotidok, szteroidok, szterolok, zsírsavak, fehérjék, peptidek, nyomelemek, amelyek a kutatások szerint számos farmakológiai hatással bírnak. Ismeretes a gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, kemo-preventív, antibakteriális, antivirális (még HIV vírus ellenes is), májvédő, anti-diabetikus hatásai. A Ganoderma lucidum elismert alternatív szer a leukémia kezelésére, a rák, a hepatitis és a cukorbetegség esetében is. (Ganoderma Lucidum: a potent pharmacological macrofungus, Sanodiya BS et al. 2009. Curr. Pharm. and Biotech.)

Ebből sok mindent nem értettem, az azonban tény, hogy a gombában található bioaktív vegyületekkel már sokszor találkoztam, amikor természetgyógyászatról, különböző gyógynövények szervezetünkre való jótékony hatásáról olvastam.
Ezeket a gyógygombákat nem csak kávéhoz keverik hozzá, hanem élelmiszerként, étrend-kiegészítőként is hozzáférhetőek.

Ekkor éppen egy porckorong sérv után lábadoztam, meglehetősen korlátozott mozgással.
A ganoderma mellett rátaláltam egy másik gyógygombára is, a Cordycepsre, amely éppen az én problémámra nyújt segítséget. Ennek a gombának – sok egyéb mellett- a legjellemzőbb tulajdonsága, hogy a vér oxigén szállító képességét jelentősen megnöveli. Ezt a tulajdonsága azzal magyarázható, hogy 3000 méter fölötti hegyekben terem, ahol a saját maga számára is szükséges a jó oxigénmegtartó képesség. Éppen ezért fogyasztása esetén elegendő oxigénnel látja el az izmokat, amely javítja az ember mozgásképességét. Engem annyira rendbe hozott, hogy a mozgáshiányos állapot után, ma már 10-20 km-t futok könnyedén, és a sorvadásnak indult izmaim is visszaerősödtek. Sportolóknak is igen hasznos, és mivel teljesen természetes anyagról, élelmiszerről van szó, nyugodtan fogyaszthatják.

Gyógyulásomat segítette Dr. Dergez Timea a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa, aki felderítette és megosztotta velem a tudományos életben megtalált, a ganodermával és egyéb gyógynövényekkel kapcsolatos információkat.

Visszatérve a ganodermát tartalmazó kiváló minőségű kávéra, mai stresszes világunkban nagyon jó hatással van szervezetünk kiegyensúlyozott működésére. Ma már én is csak ezt iszom

Még több termék és üzleti információ található a www.gyogykave.hu weboldalon, illetve az oldalon kérhető hírlevelekből.

Börtsök Zoltán
+36309339108
info@gyogykave.hu

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!