1. Lábfürdő

Erről a megoldásról talán már mindenki hallott, ami nem is csoda, hiszen az egyik legkönnyebb módja annak, hogy felpuhítsuk a bőrt és eltávolítsuk a bőrhibákat. Egy tálnyi meleg vízben oldjunk fel egy evőkanál folyékony szappant és három ek. szódabikarbónát, majd az így kapott lábvízbe áztassuk lábainkat legalább 25 percig. 25 perc elteltével ragadjunk habkövet és alaposan dörzsöljük át a felpuhult talpat. Miután ily módon eltávolítottuk az elhalt hámsejteket, krémmel alaposan masszírozzuk át a talpat.

2. Glicerines zokni

A glicerin csodákat művel a lábbőrrel, segít megszabadulni a kellemetlen bőrkeményedéstől és hihetetlenül simává varázsolja a bőrt. Egy csészényi glicerinhez adjunk 20 csepp ammóniát, majd alaposan keverjük össze! Este, lefekvés előtt kenjük be vele a lábunkat, majd húzzunk rá meleg zoknit. Látványos eredményeket 10 nap után érhetünk el.

3. Citromlé

Ez a technika hihetetlenül népszerű Japánban, mert alkalmazása után sokáig illatos marad a láb. A citromlé eltünteti az apró repedéseket a sarok területén és világosítja a bőrt. 5 napi alkalmazás után képes teljesen megszüntetni a bőrkeményedést. Reszeljünk le egy citromot a héjával együtt, majd vigyük fel a bőrkeményedéses területre. Hagyjuk hatni 10-15 percig, majd mossuk le.

4. Paraffin

A paraffint, bőrpuhító és hidratáló hatása miatt, széleskörűen felhasználják a szépségiparban. Nem kell megijedni, ha nehézkes a paraffin beszerzése, egyszerű viasz is kitűnő. A viaszt melegítsük fel a mikróban, majd adjunk hozzá ugyanannyi mustár olajat, mint amennyi a viasz mennyisége. Hagyjuk, hogy az egyveleg kissé hűljön le, majd nyomjuk a lábfejünket a viaszos masszába. Várjunk 15 percet, és máris könnyebben bánhatunk a felpuhult bőrrel.

5. Drogériás termékek

A drogériákban is számtalan terméket találhatunk speciel erre a célra kifejlesztve. Ezen termékek hatóanyaga legtöbbször szalicilsav, vagy karbamid. Vehetünk kenőcsöt, de kényelmesebb, ha tapaszt használunk, ugyanis az koncentráltabban veszi kezelésbe az érintett bőrfelületet.

Fontos! Mindig kényelmes cipőt válassz! 

A bőrkeményedés és a tyúkszem elkerülésére a legjobb módszer a megelőzés. Ne járj olcsó és rossz minőségű cipőkben, inkább költs rá egy kicsivel többet, de a lábbelid legyen kényelmes és szellőzzön megfelelőképpen. Ha új cipőt vettél, lassacskán szoktasd hozzá a lábad. Magassarkú cipők esetén gél-tapaszok enyhíthetik a fájdalmas járás-kelést.