A kínaiak ezzel szemben a szem anatómiáját vizsgálják meg, és ebből vonják le lényeges következtetéseiket. Nézd meg, szerinted igaz-e rád a jellemzésük.

A nagy szem

mindig is szépségideálnak számított, és olyan jellemvonásokkal kapcsolják össze, mint az intelligencia, erő, gazdag gondolatvilág és őszinteség. A nagy ember rengeteg szeretetet és melegséget tud nyújtani környezetének, viszont nagyon sértőnek tartja, ha a dolgok nem a kívánságának megfelelően történnek.

A kicsi szemet

az irigység, megbízhatatlanság és konokság jelének tartják, de ez csak inkább előítélet. Tény viszont, hogy a kis szemű ember kínosan precíz, pontos, rendkívül céltudatos és óriási önbizalma van, így nagy karrier előtt állhat. Párkapcsolatában igyekszik mindent megadni partnerének, viszont türelmét hamar elveszíti, önfejűségével, féltékenységével gyakran tönkreteszi az idillt.

A közel ülő szemek

általában számító, befelé forduló, kifelé viszont nyájasan viselkedő embert sejtetnek, aki eszes, gyorsan alkalmazkodik az új helyzetekhez, azokat általában hasznára fordítja.

A távol ülő szemek

nyíltságra, bátorságra utalnak. Viszont hiszékeny, és a túlzott bizalom miatt számos csalódás érheti, ami lelki labilitást okozhat. Párkapcsolataiban akár férfi, akár nő, a boldogság várja.

A mélyen ülő szemek

magába forduló, mélyen romantikus emberekre jellemzőek, akik azonban soha nem veszítik el a realitás érzéküket. Fiatal korukban viharos, mozgalmas szerelmi életük, ám később lehiggadnak és meghittségre, biztonságra vágynak.

A dülledt szeműek

általában önzőnek, megbízhatatlanok, ugyanakkor éles elméjűnek és erős akaratúnak tartják őket. Gyakran cselekszenek meggondolatlanul. De minden helyzetben feltalálják magukat és terveiket tűzön-vízen át megvalósítják. Partnereit gyakran cserélgeti, mert senkiben sem bízik meg annyira, hogy hosszabb időre lehorgonyozzon mellette.

A ferde vágású szemek

éles intellektussal és kitűnő egészséggel megáldott emberre utalnak, aki tudja élvezni az életet. Gyors probléma megoldó képessége és alkalmazkodási készsége miatt munkájában sikerre számíthat. Hajlamos a hirtelen dühkitörésekre, párkapcsolatában gyakran bizonytalan, könnyen befolyásolható.