1. Kerékpározás
Bár a kerékpározásnak számos egészségügyi előnye van, a kutatások szerint nem túl jó a csontok erősítése szempontjából - valójában árthat nekik.
Amikor kerékpározol, ülsz, és ez nem olyan fizikai tevékenység, mint amikor súlyt emelsz. Annak ellenére, hogy úgy érzed, hogy nagy erőt fejtesz ki a lábaidon, az erő, amit a pedálokon kifejtesz, nem hat a csontjaidra, például a gerincedre. Emellett, ha évek óta biciklizel, hajlamosabb lehetsz törésekre.

2. Szájvíz használata
A szájvizekben használt anyagok nem arra vannak kitalálva, hogy elpusztítsák a baktériumokat. A legtöbb szájvíz olyan anyagokat tartalmaz, amelyek száraz szájat okozhat, baktériumot és kórokozót hozva a szájba. Ez rossz leheletet okozhat. Próbálj meg egy olyan "terápiás szájvizet" beszerezni, amely nem tartalmaz ilyen anyagokat, hanem inkább mentolt vagy fluoridot.

3. Babfogyasztás
 A babokban található fitátok olyan savak, amelyek gátolják a kalciumtermelést. Ahhoz, hogy csontjainkat egészségesen tartsuk, olyan ételeket kell fogyasztanunk, amelyek segítik a kalcium felszívódását. A babfogyasztás éppen ellenkező hatást fejt ki, mivel nem engedi a szervezetünknek felszívni a kalciumot, ami gyengébb csontokhoz vezethet.
A kalciumhiány gyengébb fogakat is okozhat. Azonban nem szabad teljesen elkerülnünk a babfogyasztást, mert egészséges. Egyszerűen csak áztasd be vízbe néhány órára, mielőtt megfőznéd.

4. Spenót fogyasztása
A spenótban valójában van kalcium, de van benne olyan oxalát is, amely zavarhatja a kalciumtermelést. Nem kell abbahagynod a spenótfogyasztást, hanem inkább kombináld más ételekkel, amelyek tartalmaznak kalciumot. Például összekeverhetsz sajtot és spenótot, hogy megkapd ezt a fontos ásványi anyagot a tested számára.

5. Szűk ruhák viselése
Természetesen jó divatos ruhákat viselni és követni a trendeket - de ez nem mindig egészséges. Például a szűk farmernadrág viselése hüvelyi fertőzésekhez vezethet nőknél, különösen, ha sokat izzadsz. Fontos olyan ruhákat viselni, amelyek lehetővé teszik a véráramlást az egész testedben.
Melyik ezek közül a szokások közül gondoltad eddig egészségesnek? Meg fogod változtatni azokat most, hogy elolvastad ezt a listát?"