Külföldről is jöttek a mohácsi kutyaviadalra.

Tiltott állatviadal szervezése és állatkínzás miatt emelt vádat a Mohácsi Járási Ügyészség három férfi ellen, akik olyan kutyaviadalt szerveztek a Duna-parti városban, amelyre külföldről is érkeztek nézők - közölte a Baranya Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A három vádlott tavaly júliusban állapodott meg abban, hogy állatviadalt tartanak az egyikük érdekeltségébe tartozó mohácsi telepen. Ehhez a kutyákat a másik két férfi biztosította, egyikük a bírói feladatok ellátását is vállalta.
A viadalon nézőként ismerőseik vettek részt, közülük többen külföldről, kifejezetten az állatviadal miatt érkeztek Magyarországra.
A telephelyen az állatviadal megtartására elkülönített helyiségben a kutyákat egymásnak uszították, harcra, verekedésre biztatták, közben az ebek egymást harapdálták, több, vérzéssel járó sebet okoztak egymásnak. Az állatviadalnak a nyomozók megjelenése vetett véget.

Egy 44 éves mohácsi és egy 36 éves bácsalmási férfi, valamint egy 45 éves őcsényi férfi áll majd a bíróság elé a tiltott tevékenység miatt.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!