A borongós, hideg téli napok még a legedzettebbek szervezetét is megviseli. Egy kis plusz energia szinte mindenkinek jól jöhet a hamar beköszöntő téli estékhez, a hűvösen induló reggelekhez.

Mik azok a funkcionális élelmiszerek?

A funkcionális élelmiszerek legfőbb ismérve, hogy hozzájárulnak a közérzet és az általános egészségi állapot javulásához. Legnagyobb előnyük, hogy igazodva a felgyorsult világ igényeihez, a figyelmünket nem kell annyifelé irányítanunk, hanem a normál étkezési szokásaikat kiegészítve funkcionális élelmiszerekkel több tápanyaghoz, vitaminhoz, ásványi anyaghoz juthatunk. Ezáltal erősödhet az immunrendszerünk és ellenállóbbá válhatunk a betegségekkel szemben is.
A funkcionális élelmiszerek jellemzője az is, hogy a napi normál fogyasztási mennyiségben is jótékony hatásúak, illetve a hétköznapi táplálkozási szokások integráns részét alkotják. Pontosan ilyenek a MAKKA okos kávéi is: azok számára, akik kávéznak, a napi 1-2 csésze elfogyasztása további egészségmegőrző előnyöket biztosíthat a kávé természetes élettani hatásai mellett, így „okosan” tehetnek egészségükért, akik a MAKKA kávéit választják.

Hogyan pezsdít fel a MAKKA Coffee Vitalis?

A MAKKA Coffee Vitalis zöld kávé kivonatot tartalmaz, melynek 50%-a klorogénsav. Az utóbbi többek között erős antioxidáns hatása miatt gyakorolhat kedvező hatást a szervezetre. Gátolhatja a sejtkárosodást és -öregedést okozó szabadgyökök kialakulását, így hozzájárulhat az élettel teli bőr és az egészséges látás megőrzéséhez.

A zöld kávé továbbá 3-10%-kal gyorsíthatja az anyagcserét és a zsírégető folyamatokat, miközben lassíthatja a szénhidrátok felszívódását, mérsékelve a vércukorszint emelkedését a vérben. Így elkerülhető a hirtelen beütő álmosság egy-egy étkezés után.
A koffein közismert szellemi-testi élénkítő hatása pedig ugyanúgy érvényesül, mint a pörkölt (barna) kávészemekben, így segíthet a szív-és érrendszer, illetve az idegrendszer egészségének megőrzésében.

Hogyan segíti az emésztést a MAKKA Rost Kávé?

Nemcsak a MAKKA Coffee Vitalis nyújthat okos segítséget az energiaszint fenntartásához, hanem a MAKKA Rost Kávé is. Ez szintén tartalmaz zöld kávé kivonatot, ami a vitalitás és a sejtek egészséges működéséhez járulhat hozzá, emellett vízoldékony rostokat is amik az emésztés hatékonyságát fokozhatják: lassíthatják a szőlőcukor felszívódását, ezzel együtt a vércukorszint emelkedését is. Napi 2 csésze MAKKA Rost Kávéval az ajánlott napi rostbevitel fele is fedezhető, így megérdemelt helye lehet a rostdús-étrendben a kávézók körében.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!