FACEBOOKRAA baromfihúsok az esszenciális aminosavak gazdag forrásai.

A tojásban lévő fehérjét teljes értékű fehérjeként tartjuk számon, az aminosav tartalma majdnem teljes mértékben feltud szívódni. A baromfihúsokra is általában jellemző, hogy bennük kedvező az aminosavak aránya, ennek következtében nagy a biológiai értékük. Vitamin- és ásványianyag-tartalmuk sem lebecsülendő, viszont zsírban szegények. A baromfitermékeknek tehát figyelemre méltó előnyük van a táplálkozás szempontjából, a többi állati eredetű élelmiszerrel - húsokkal - szemben.A baromfihúsoknak további nagy előnye, hogy kedvező jegyeiket konyhatechnikai elkészítésük - sütés, főzés, párolás - során is megtartják. Sütés közben jelentős mennyiségű vizet veszítenek, így tápanyag-tartalmuk koncentrálódik. Zsírtartalmuk elegendő ahhoz, hogy más zsírok és olajok hozzáadása nélkül, önmagukban süthetők legyenek - például grillcsirke -, de a kész hús zsír- és energiatartalma még mindig lényegesen alacsonyabb, mint más, nem szárnyas húsoké. Ennek folytán az egészséges táplálkozásban is jelentős előnyük van.

A baromfihúsok - baromfi termékek - elsősorban kedvező biológiai értékük, valamint a nagy biztonsággal való előállíthatóságuk, a fogyasztó számára a mindenkori elérhetőségük és az étkezési szokások - tradíciók - folytán igen jelentős szerepet töltenek be az ember táplálkozásában. A baromfihúsok Magyarországon is közkedveltek, a magyar konyha nélkülözhetetlen alapanyagai.

A baromfihúsokon belül a pulykahús előnye, hogy zsírszegény, fehér és vörös húsából szinte mindenféle étel könnyen elkészíthető. Ráadásul a többi húsfélével összehasonlítva a pulyka jelentős mértékben tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavakat, amelyek segítik a szív- és érrendszer védelmét.

A pulykahús fogyasztása egész Európában látványos fejlődésnek indult, Magyarországon alig fél évtized alatt négyszeresére emelkedett. Hazánk a világ 3. legnagyobb pulykafogyasztó nemzete, az USA és Izrael után: 5,5 kg/fő/év a magyarok átlagos pulykahús fogyasztása.

A baromfihúsoknak további nagy előnye, hogy kedvező jegyeiket konyhatechnikai elkészítésük - sütés, főzés, párolás - során is megtartják. Sütés közben jelentős mennyiségű vizet veszítenek, így tápanyag-tartalmuk koncentrálódik.

A pulyka melle a legsoványabb húsok közé sorolható, amely zöldséggel, esetleg gyümölccsel kombinálva a csirkéhez hasonló étrendekbe javasolható. Zsírtartalma nem éri el az 1%-ot.

A Gallicoop Natura pulykamell filéje Magyar Baromfi Védjeggyel ellátott, megbízható termék.

A védjeggyel ellátott termékek szigorú minőségellenőrzésen esnek át, így biztosak lehetünk benne, hogy a vele ellátott áruk biztonságosak: útjuk nyomon követhető a tojástól a polcig. A védjegy ezen kívül szavatolja, hogy a termékek kizárólag magyar farmokon, magyar takarmánnyal nevelt baromfiból készülnek, és nem tartalmaznak egészségünkre ártalmas anyagokat.

A Gallicoop fokozottan figyel az egészséges táplálkozás népszerűsítésére, amelynek jegyében kifogástalan minőségű és egészséges termékeket kínál a fogyasztóknak.A cég tavaly ünnepelte 25 éves születésnapját, és jelenleg Magyarország legnagyobb pulykafeldolgozója.

A szarvasi pulyakfeldolgozónak nagy szerepe volt és van abban, hogy Magyarország a világ 3. legnagyobb pulykafogyasztó nemzete, az USA és Izrael után: 5,5 kg/fő/év a magyarok átlagos pulykahús fogyasztása. A Gallicoop export tevékenysége is folyamatosan bővült, míg mára elérték, hogy több mint 40 országba szállítanak.25 év alatt sikeresen elérte a Galli-coop, hogy mint vállalat és márkanév egyet jelent a megbízható, egészséges és magas minőségű termékekkel, amellyel a közeli és távoli jövőben még több fogyasztót szándékozik megnyerni mind hazánkban és határainkon túl. 


(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!