Vegyük egy átlagos kutyás családot, ahol a kutya is családtag, és igyekeznek mindenből a legjobbat adni számára. Egyszerű példák: a mosogatószer, amivel az edényét mosod, a mosószer, amivel a fekhelyét és játékait mosod. De, ha még ezekre oda is figyelsz, és vegyszermentes háztartást vezetsz, akkor is ott a táp, ami nagyjából megegyezik az emberi feldolgozott élelmiszerekkel. Ezeket az anyagokat nagyon nehéz elkerülni. Próbálkozhatsz kevesebbet használni belőlük, és tudatosabb életmódra váltani, de teljesen kiszűrni nem tudod.

Álláspontom szerint inkább járjunk túl a szervezetet terhelő káros anyagokon, és ürítsük ki őket. Ezek a méreganyagok ugyanis mindenhova beszivárognak, és egy idő után sok kellemetlenséget okozhatnak. A legszembetűnőbb az allergia. Mivel a szervezet már nem tudja kisöpörni magából a méreganyagokat, egy idő után már mindent veszélyforrásnak lát, ami az emésztőrendszert vagy a nyálkahártyát érinti.

Ha méregtelenítés, akkor máriatövismag olaj

Természetesen és szuperül működik. Szilimarin tartalmának köszönhetően segít a máj regenerálódásában, és segíti a méregtelenítő funkciót.
Tudod, hogy nem csak a máj felelős a méregtelenítésért? Fontos, hogy segítsd a veséket, lépet, a bélrendszert, nyirokmirigyeket és bőrt is.
Évente kétszer javaslom, hogy végezz kutyádnál (és magadnál is) egy átfogó méregtelenítő kúrát. A hatását már egy-két hét után látni fogod. A kutyád szőre puhább lesz, fényesebb, jobb lesz az illata, a füle kevésbé fog váladékozni, a bűzmirigyével nem lesznek gondok, a mancsnyalogatás alábbhagy, a vakarózás szépen kezd majd mérséklődni, vagy teljesen meg is szűnni.

Milyen gyógynövényeket használj?

- gyermekláncfű
- petrezselyem
- kakukkfű
- zsálya
- bio spirulina
- bojtorjángyökér
- máriatövismag
A gyógynövényeket, ha magad gyűjtöd, mindig olyan helyen szedd, ahol nem járnak autók, hiszen a levelek magukba szívják a kipufogógázt. Szedés után két órával kezdd el a feldolgozását és minden nap forgasd át (akár többször is), nehogy befülledjen.
Amennyiben készen veszed a gyógynövényeket, figyelj arra, hogy ne legyen 1 évnél régebbi és ne legyen műanyag csomagolásban. Ez ugyanis rontja a hatóanyagtartalmát.
Az adagolástól nem kell félned: kb. 1 teáskanál/10 kg kutya testsúlyra.

Természetesen van megoldás olyan gazdiknak is, akik nem szeretnének vagy nincs idejük gyógynövényeket gyűjteni. Ebben az esetben látogass el a www.mybulldogshop.com oldalra és nézz körül a gyógynövényes táplálék-kiegészítőink között. Találsz kétféle méregtelenítő keveréket is.
Kutyádnak szeretettel,
a természet erejével.
Magyari Detti - kutyaherbológus